Är du beredd att göra en insats? | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Är du beredd att göra en insats?

Kriser och katastrofer kommer när de kommer. Utan förvarning via sms eller med andra signaler. Och när de kommer klarar sig inte samhället utan frivilliga insatser. Så enkelt är det. Det handlar inte OM det oväntade händer utan NÄR.

Att verka inom Svenska Lottakåren är därför ett angeläget uppdrag. Som lotta och frivillig resurs gör du som kvinna en stor och viktig insats när en plötslig kris står för dörren. Du är en del av samhällets beredskap och engagerad for att skapa ett säkrare och tryggare samhälle.

Samhällets motståndskraft bygger på att vi själva tar ansvar och att både du och jag ställer upp med frivilliga insatser. Som medlem i Svenska Lottakåren har du möjlighet att utbilda dig för en befattning i Försvarsmakten, en civil myndighet, t ex Jordbruksverket eller Strålsäkerhetsmyndigheten, eller din egen kommun. I vardagen handlar det om rena övningar för att upprätthålla skärpa och kompetens, men om det blir skarpt läge kallas du in för att tjänstgöra. 

Genom utbildning får du nya insikter och kunskaper om dig själv och din omvärld. Och som medlem i Lottakåren får du gratis tillgång till alla utbildningar. Ditt medlemskap betyder mycket. För andra och för dig själv. Det enda formella krav vi staller på dig är att du är kvinna och folkbokförd i Sverige.

Vi berättar gärna mer om vilka möjligheter som finns för dig att engagera dig. Fyll i en intresseanmälan så bjuder vi in dig till en informationsträff.

Lämna din intresseanmälan

Har du redan bestämt dig för att det är lotta du ska bli? Då fyller du i formuläret nedan.

 

Mina uppgifter
Ordning
Ordning
Format: ååååmmdd-xxxx
Medlemskap
- kr