Vill du göra en insats på hemmaplan i Lysekil och Munkedal - Frivillig Resursgrupp är under uppstart | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vill du göra en insats på hemmaplan i Lysekil och Munkedal - Frivillig Resursgrupp är under uppstart

Lysekils och Munkedals kommuner samt räddningstjänsten Mitt Bohuslän vill skapa en Frivillig Resursgrupp som båda kommunerna och räddningstjänsten kan nyttja vid behov. Är du intresserad och medlem i Svenska Lottakåren eller någon annan frivillig försvarsorganisation och vill göra en insats på hemmaplan - ta chansen.

Lysekils och Munkedals kommuner samt räddningstjänsten Mitt Bohuslän vill skapa en Frivillig Resursgrupp (FRG) som båda kommunerna och räddningstjänsten kan nyttja vid behov. Är du intresserad av att delta - hör av dig lottakåren; bohuslan@svenskalottakaren.se eller kontakta kårchefen. Mer information kommer och informationsmöten kommer att genomföras, vi kommer att hålla dig uppdaterad.

En Frivillig Resursgrupp är en möjlighet för kommunen att knyta till sig personer att använda när de har ett behov av detta. Du skriver en överenskommelse med kommunen och ersätts när du tjänstgör mot en ersättning per timma. Innan du kan skriva en överenskommelse ska en utbildning på 36 timmar genomföras. Utbildningen för denna FRG kommer att ordnas under hösten och genomförs av Civilförsvarsförbundet.
Det finns ingen åldersgräns uppåt men en god fysik är alltid bra att ha. Du behöver inte bo i kommunen men visst underlättar det om du inte har allt för långt när du ska göra en insats. Lokal kännedom är också fantastiskt bra att ha med sig.

 

E-post Skicka e-post Telefon 0522-338 90
0707-656360 Medlemsavgift 350 kr per år