Borås lottakår

Styrelsen 2019

Under kårstämman den 25/2-2019 valdes ett antal, både nya och gamla, ledamöter in till Borås lottakårs styrelse med det fantastiska uppdraget att få leda kåren ett år framöver.
Vi tackar alla våra fina medlemmar för er tilltro.
Vi ska göra allt för att förtjäna förtroendet!
Här kommer en liten presentation av oss.
Publicerad
Styrelsen 2019, Borås lottakår. Foton: privata.

Cecilia Johansson – ledamot
50 år. Bor i Sparsör med man, hundar och får.
Jag vill bidra till att skapa en stark och engagerad lottakår i Borås. 
Speciellt är jag intresserad av krisberedskap.
Har en civil befattning som stabsassistent i stabspoolen.

Cecilia ”Cicci” Lindqvist - ledamot
25 år. Jobbar som inköpare till vardags, har en liten vovve på tre år som heter Ester.
Familjen står mig nära så jag hittar på mycket med dem.
Jag valde Lottakåren för att få hjälpa till med något vettigt i samhället. 
Jag har inte bestämt mig helt för om jag ska sikta på det civila eller det gröna än, tiden får avgöra!
Min största önskan med mitt engagemang i Borås lottakår är att bygga en gemenskap där vi samtidigt gör skillnad.

Emelie Johansson – ungdomsansvarig
21 år – going on 22. Jag är en extremt enveten och driven tjej som har hunnit med ganska mycket i livet och har med mig många erfarenheter.
Jag jobbar idag som lärare i en särskild undervisningsgrupp men ska inom kort gå vidare mot säkerhetsbranschen. 
Är förlovad och bor med min sambo, en son sen tidigare och två bonusbarn. Vi har två hundar, två katter. Jag tycker om att rida. Har ingen egen häst just nu så det blir ridskola.
Min fritid spenderas inom den gröna verksamheten, Försvarsmakten, och frivilliga försvarsorganisationer på olika sätt. Jag gjorde min GU-F (militär grundutbildning för frivillig personal) i februari 2018. 
Bland annat arbetar jag mycket med ungdomsverksamhet, både som instruktör och ungdomsledare, det var även så jag startade min gröna karriär 2015. 
Jag åker ofta på kurser, både som deltagare och instruktör/arrangör.
Jag är idag utbildad stabsassistent med krigsplacering i Hemvärnet. Mitt största intresse är dock sjukvård och jag har planer på att inom ett år ha skolat om mig till detta.
Jag har även medverkat på en stor internationell ledningsövning med deltagare från hela världen. Det är nog en av de största och bästa erfarenheterna jag har fått med mig i ryggsäcken hittills inom den här verksamheten.
Det var lite kort om mig och jag vill passa på att säga att det ska bli jättekul att få vara med och bygga och driva ungdomsverksamheten i Borås lottakår framåt och hoppas på att kunna bidra med mina erfarenheter på ett positivt sätt med goda resultat.

Jenny Gripenwald – kårchef / utbildningslotta / webblotta
45 år. Född och uppväxt i den lilla Vätterstaden Hjo. Blev ”vuxen” i Göteborg och bor, tillsammans med min make, sedan 2006 här i Borås i ett litet radhus som vi renoverar allt eftersom. Vi har inga barn men väl två katter; Sudd och StenSture.
Jag arbetar som mönsterkonstruktör vilket för mig är det perfekta yrket; det är både estetiskt och tekniskt. Dessutom väldigt utmanande. Det får inte vara för enkelt – då trivs inte jag.
Jag tycker om att röra på mig. Förr var det gymmet som gällde – de senaste åren är det istället yoga och löpning som ger mig den återhämtning jag behöver för både kropp och själ. 
Jag gick med i Borås lottakår i december 2016 med siktet inställt på att gå in i Hemvärnet som fältkock. Och nu är jag det! 
I mars 2018 fick jag det fantastiska förtroendet att vara med och leda Borås lottakår in i framtiden och, även om det krävt en hel del tid och kraft, så har jag inte ångrat att jag tackade ja till chansen!
Det är fantastiskt roligt att träffa så många kvinnor i den egna kåren, och runtom i landet, som besitter sådan styrka och är så rika på erfarenheter. Det är det jag tycker är så magiskt med lottakåren; all denna styrka och kunskap som våra medsystrar delar med sig av.
Tillsammans gör vi skillnad!
Jag är #stoltlotta och #stoltfältkock.
Framför allt är jag stolt över den positiva utveckling som nu verkligen är på gång i Borås lottakår.

Lenitha Björkbacka – ledamot
53 år. Bor i Parkstan med min man och våra tre katter. 
Har utflugna barn, två egna och ett bonusbarn. 
Jobbar natt som personlig assistent. 
Är fältkock i Hemvärnet. 
Mina intressen är: sticka, hem, trädgård och matlagning. 
Vill vara med och påverka, göra en insats.

Maria Nilsson – sekreterare
52 år och bor i Sandared. Jag har varit med i Borås lottakår sedan hösten 2017.
Sommaren 2018 gick jag utbildningen Ledarskap idag genom Svenska Lottakåren och den gav mig god insikt i hur ledarskap och gruppdynamik fungerar.
Förutom min roll som sekreterare i styrelsen för Borås lottakår är jag även ordförande i kårens programkommitté. Kontakta mig om du har förslag på aktiviteter som du tycker kan passa Borås lottakår.

Maria Petersson - ersättare
47 år. Bor på landet med min man. Vi har två vuxna barn, en hund och två katter.
Jag är utbildad sjuksköterska men jobbar sedan några år som personlig assistent.
Jag gick med i Borås lottakår hösten 2018. Kände att jag ville göra nytta på något vis.
I år skall jag genomföra en Military Weekend samt gå min första ledarskapskurs genom Svenska Lottakåren. Eventuellt vill jag sedan utbilda mig vidare, kanske till fältkock i Hemvärnet.

Rosmari Engberg– vice kårchef / infolotta / webblotta
38 år. Kommer ursprungligen från Norrköping, men bor nu i Tranemo kommun på en liten gård mitt ute i skogen tillsammans med min fästman - även han är aktiv inom totalförsvaret - samt två hundar, tre katter och 30+ höns. 
Jag arbetar idag som kvalitetstekniker inom svarvningsindustrin på ett företag i Småland. 
Jag älskar djur och natur. I skogen, bland träd och kottar, hämtar jag min energi. 
Jag tycker om att pyssla med olika hantverk samt fynda antikviteter. 
Men min största passion just nu är arbetet med Lottakåren och min roll i Borås lottakår; att finna nya vägar till samarbeten och förvalta det förtroende som givits mig tar jag på största allvar och jag gör mitt yttersta för att vara en tillgång för andra