Dalslands lottakår | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Start

Vi lever i ett ständigt föränderligt och sårbart samhälle. Svenska Lottakåren engagerar och utbildar kvinnor för att ta en aktiv roll i händelse av en kris eller störning i samhället. Vi är en ideell, allmännyttig och partipolitiskt obunden frivillig försvarsorganisation som ger dig som kvinna konkreta möjligheter att engagera sig i frågor som rör din och samhällets säkerhet, både nationellt och internationellt.

Som medlem, lotta, ges du genom utbildning möjlighet att verka för ett säkrare och tryggare samhälle genom förebyggande arbete i fred och för att göra en insats i samhället under en kris eller i krig.

Som utbildad och övad lotta bidrar du till totalförsvarets beredskap. Som lotta kan du oavsett ålder göra en insats. Och hos oss får du tillgång till ett av de starkaste kvinnliga nätverken som finns i Sverige.

Aktiviteter

Visar dom tre närmaste aktiviteterna.

Klicka här för att visa alla aktiviteter.

Höstmöte Vaggaretången. 31 aug - 1 sep

Vaggaretångens lottaförening har höstmöte på Vaggaretångens Lottagård.

Byggdefest i Brålanda den 14 sept

Information och rekrytering.

Trollhättans Lottakår firar 90 årsjubileum den 21 september.

Inbjudan till Trollhättans lottakårs 90-årsjubileum I samband med Kris- och Beredskapsdagen den 21 september kommer vi att vara i Nova Arena, Innovatumområdet med start från klockan 10.00. Dagen varvas med föredrag av olika intressanta ämnen och föredragshållare från Trollhättans Stad, Försvarsmakten, F7 Flottiljchef Malin Persson och vår egen Rikslottachef Heléne Rådemar. Hemvärnets musikkår spelar klockan 14.30 som får avrunda dagen vid Nova Arena. Detaljerat program presenteras närmare inpå dagen. Lottorna återsamlas på Kanalrestaurangen kl. 16.30 för jubileumsfirande. Kostnad är 100 kr som betalas i samband med anmälan. Bg. 5377-6373 Uppge namn, lottakår och ev. specialkost. Anmäl ditt deltagande senast 6 september till trollhattan@svenskalottakaren.se. Anmälan är bindande. Välkommen! Trollhättans Lottakår

Funktionärer

Ingrid Flod

Kårchef

Rose-Marie Mabäcker

Vice kårchef

Eva Wahlström

Kassaförvaltare, Infolotta

Anneli Andréen

Utbildningslotta, Sekreterare

Gudrun Treding

Ledamot

Gullan Molander

Ledamot

Irene Kjellsson

Ledamot

Lilian Rutgersson

Ledamot

Ritha Haglund

Ledamot

Linnea Andersson

Ersättare
E-post Skicka e-post Medlemsavgift 300 kr per år