Gärds lottakår | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Start

Välkomna till Gärds Lottakår.

Vi är en kår med gamla anor och har funnits ungefär sen starten 1924. Just för tillfället är vi 7 medlemmar och vi har aktiviteter både vår och höst som passar alla. Kårens upptagningsområde är runt Åhus, Degeberga, Huaröd och Tollarp. Så känner du att det låter intressant, tveka inte att ta kontakt med oss, om så bara för att veta mer eller om du skulle vilja träffa oss. Det går bra att skicka mail eller att ringa. 

Vi lever i ett ständigt föränderligt och sårbart samhälle. Svenska Lottakåren engagerar och utbildar kvinnor för att ta en aktiv roll i händelse av en kris eller störning i samhället. Vi är en ideell, allmännyttig och partipolitiskt obunden frivillig försvarsorganisation som ger dig som kvinna konkreta möjligheter att engagera sig i frågor som rör din och samhällets säkerhet, både nationellt och internationellt.

Som medlem, lotta, ges du genom utbildning möjlighet att verka för ett säkrare och tryggare samhälle genom förebyggande arbete i fred och för att göra en insats i samhället under en kris eller i krig.

Som utbildad och övad lotta bidrar du till totalförsvarets beredskap. Som lotta kan du oavsett ålder göra en insats. Och hos oss får du tillgång till ett av de starkaste kvinnliga nätverken som finns i Sverige.

Funktionärer

Anette Alm

Kårchef

Beatrice Ådén

Vice kårchef, Utbildningslotta, Infolotta, Ungdomsansvarig, Webblotta, Sekreterare

Maria Hedberg

Kassaförvaltare
E-post Skicka e-post Telefon 0737063469
0738115304 Medlemsavgift 300 kr per år