Häng med - unga stärker unga | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Häng med - unga stärker unga

Klart tjejer ska göra värnplikten. Klart att du har frågor och funderingar. Häng med oss och stärk dig själv inför mönstringen och värnplikten.

Är jag stark nog? Är jag bra nog? Kommer jag klara det? Varför ska jag? Frågorna inför mönstringen och värnplikten är många. Tillsammans med oss i Svenska Lottakåren kan du ta möjligheten att stärka dig själv. It's a once in a lifetime opportunity. Det är klart värt att satsa på!

Gå med i facebookgruppen Unga Stärker Unga  alternativt: öppna facebook och sök efter gruppen Unga stärker Unga 2020.

Under 12 veckor med start 1 september stärker vi oss själva och varandra både fysiskt och mentalt genom träning, föreläsningar, diskussioner och frågestunder. Det är en möjlighet att föra dialog kring värdet av att ha ett försvar och varför det är viktigt att vi som unga tjejer engagerar oss i totalförsvaret, till exempel genom att göra värnplikten. Varför skulle inte vi vara med och bidra till något som påverkar våra möjligheter i en kris eller i värsta fall en krigshändelse?

Gå med i facebookgruppen Unga Stärker Unga

Så klicka, svara på två frågor och häng med på en stärkande resa under hösten. Bli inspirerad till engagemang och bli del av en stark gemenskap. Du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren men vem vet, du kanske upptäcker att du vill bli lotta du med. 

Gruppen är i första hand till för dig tjej som är född 2003 och kommer få mönstringsunderlaget från Rekryteringsmyndigheten i början på 2021. Men du som är lite äldre och funderar på att söka frivillig är självklart också välkommen. 

Svenska Lottakåren är en frivillig försvarsorganisation och vi är ett gäng engagerade kvinnor som bidrar till vårt samhälles krisberedskap och totalförsvar. Vi ser det som en viktig uppgift att fler kvinnor, i olika åldrar, kliver in och tar plats för att kunna göra en insats för ett säkrare och tryggare samhälle i både vardagen, i en kris och om det värsta skulle hända att vi hamnar i krig. 
Läs mer om vad du skulle kunna göra som ung lotta

Följ oss på instagram också: @ungastarkerunga