Nyheter | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

FRG ger stöd till kommuner med coronaisolerade

Många personer över 70 år, eller i andra riskgrupper behöver hjälp med matinköp och andra tjänster när de måste stanna hemma i och med covid-19 pandemin. I ett första steg stärks de frivilliga resursgrupperna, FRG, som finns i 155 kommuner idag.

All utbildning ställs in till 2 maj

Svenska Lottakåren ställer in all utbildning fram till och med 2 maj med anledning av coronaviruset.

Hälsning från vår beskyddare

Vår beskyddare H.K.H. Kronprinsessan Victoria har i samtal med rikslottachefen idag orienterat sig om de insatser som vi lottor gör i samband med coronaviruset. ⁠

Lottor i insats med anledning av coronaviruset covid-19

En långvarig händelse som coronaviruset sätter press på samhällets resurser. Svenska Lottakåren bistår myndigheter med extra personal för att skapa uthållighet över tid. Vi uppmanar alla att följa myndigheternas råd för att smittspridningen ska kunna minska och för att skydda utsatta grupper.

”Man klarar dubbelt så mycket som man tror”

I somras intervjuade vi Agnes Åberg inför att hon skulle rycka in till värnplikten i juli. Nu har hon tagit sig igenom större delen av utbildningen vid amfibieregementet på Berga, och har redan framtiden klar för sig med anställning som signalist. Vi frågade Agnes vad som varit tuffast och roligast med att göra värnplikten.

Med anledning av coronavirus/covid-19

Svenska Lottakåren menar att det är av vikt att vi tar del av så korrekt information som möjligt, vi följer därför den information som kommer från Folkhälsomyndigheten. Vi uppmanar våra medlemmar, deltagare på utbildningar och konferenser att göra detsamma.

Vi kvinnor behöver vara med och bidra till ett säkrare och tryggare samhälle

I år genomförs totalförsvarsövning 2020 där Sverige för första gången på 30 år övar både vårt militära och civila försvar. Målet är att öka Sveriges motståndskraft. I arbetet med att stärka vårt lands totalförsvar är kvinnor självklart inte undantagna. Vår kompetens behövs nu när vi bygger upp vårt totalförsvar igen. På vilket sätt bidrar du?

Vill du jobba hos oss på Svenska Lottakåren? Vi söker just nu en administratör till vårt kansli

Med start i mars/april söker vi en administratör till vårt kansli i Stockholm för 10 månader. Vi söker dig som gillar att hålla ordning och reda och som har en stark känsla för service. Du blir spindeln i nätet för både vårt kansli men även vår förtroendeorganisation i hela landet.

Dags att nominera till ungdomsrådet

Nu är det dags att utse ett nytt ungdomsråd för de kommande två åren. Alla medlemmar i Svenska Lottakåren kan ge förslag på, nominera, vilka som ska ingå i ungdomsrådet. Överstyrelsen vet att det finns många engagerade unga lottor som vill bidra till Svenska Lottakårens utveckling. Ta chansen att nominera den/de du tycker ska vara de ungas röst in i högsta ledningen. Det kanske till och med är du?

Anna är Sveriges första kvinnliga stridspilot

Som ung blev Anna Dellham nyfiken på att bli stridspilot - inte främst för att hon ville tjänstgöra i det militära utan för att själva flygningen verkade så himla kul, som hon själv uttrycker det. Hon skrattar och säger att förmodligen hade även filmen Top Gun viss betydelse för hennes val av yrke.

Sidor