Nyheter | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Taggad för mönstring!

Danna Vashchuk är en av alla ungdomar som kallats till mönstring efter att värnplikten återinförts. Hon är också en av dem som ser fram emot mönstringen och har en stark motivation att göra ”lumpen”, helst i armén.

Intresseanmälning för bemanning av kontaktcenter

Inför krisberedskapsveckan 28 maj - 3 juni får alla hushåll information om krisberedskap och höjd beredskap skickad till sig. I samband med det öppnar MSB ett kontaktcenter dit allmänheten kan höra av sig med frågor. Är du intresserad av att vara en av de som svarar?

Inspirerande bok från Mpower-ambassadör

Farah Roukachi, 25 år, är född och uppvuxen i Umeå med rötter från Marocko. Hon har skrivit en bok som heter "Efter Mörkret Kommer Ljuset/After Darkness Comes The Light". Boken baseras på genomförda intervjuer med inspirerande människor som delar med sig av framgångsfaktorn bakom deras drivkrafter och hur de tar sig över hinder på vägen att uppnå sina färdigheter.

Över 70 år som lotta

Maud Ovesen, Stockholms flyglottakår, är född den 13 maj 1919 och således 98 år när vi träffar henne. Medan vi dricker kaffe med goda kakor till berättar Maud för oss om händelser strax innan beredskapen 1939 och de därpå följande åren, en period som hon har helt klart för sig och redogör mycket levande för.

Hur uppnår vi försvarsvilja?

Under Folk och Försvars Rikskonferens i Sälen ägnas den andra dagen åt Totalförsvarsfrågor. Frivilliga försvarsorganisationernas samarbetskommitté (FOS) deltar i en paneldiskussion kl 16.30 på måndagen. Rubriken är "Hur uppnår vi försvarsvilja?"

Svenska Lottakåren söker generalsekreterare

Som generalsekreterare ansvarar du för att driva och utveckla kansliets organisatoriska och administrativa arbete. I rollen ingår personalansvar över kansliets medarbetare där ditt fokus ligger på arbetsledning och stöd. Du bevakar omvärlden och lyfter de frågor som har strategisk betydelse för organisationen.

Delta som stabsassistent i övning SAMÖ 2018

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) behöver stöd av frivilliga för att genomföra SAMÖ 2018 (en seminarieövning om civilt försvar) under våren 2018.

Ingen ska behöva bita ihop och stå ut

Under hösten har kvinnors vittnesmål i #metoo-kampanjen gett avtryck. Det är berättelser som väcker känslor och minnen. Det är berättelser som visar vidden av problemet med sexuella övergrepp och trakasserier i vårt samhälle. Det är berättelser som tydligt visar att vi måste gå från ord till handling och ta gemensamt ansvar för att motverka övergrepp och övertramp.

Studieresa till London med Folk och Försvar

I början av oktober fick jag genom Svenska Lottakåren åka med organisationen “Folk och Försvar” till London på en studieresa. Våren innan gick jag utbildningen “Försvars- och Säkerhetsakademin”, Folk och Försvars säkerhetsutbildning för unga engagerade. Denna studieresa var tillsammans med deltagare som tidigare gått samma utbildning.

Delta i övning VIKING 18

Försvarsmakten har behov av stabs- och underrättelseassistenter under övningen VIKING 18 som genomförs 16-26 april 2018. Det är en väldigt bra möjlighet att vidareutvecklas i rollen för dig som är utbildad stabs- eller underrättelseassistent.

Sidor