Nyheter | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Hanna ser lottakåren som viktig för att bevara demokratin

Hanna Karpmyr, kårchef i Uppsalas lottakår, brinner för kvinnors samarbete, engagemang och förmåga att leda. Redan efter bara knappt två år har hon varit med och gett Uppsalakåren en nystart och själv tagit rollen som kårchef.

Öka din demokratiska beredskap

Demokrati är våra gemensamma spelregler för hur vi tillsammans skapar det samhälle vi vill leva i. Men vad har demokrati med vår verksamhet att göra? Du som medlem är inbjuden till en seminarieserie där vi tittar på olika aspekter av demokrati och säkerhet.

Nu söker vi ambassadörer för fältkock och militär stab!

Svenska Lottakåren växer och just nu söker vi dig med ett militärt avtal som fältkock eller stabsassistent och som vill vara med och stötta kårer i ditt närområde för att få fler att skriva militära avtal med Försvarsmakten.

Sövestadortens lottakår firar 80 år

17 mars 1941 bildades Sövestadortens lottaförening under Ystads lottakår. Redan en månad senare hade 244 medlemmar rekryterats. Fokus var på att stötta militären och hemvärnet vilket man gjorde genom att samla in pengar men också genom att säkerställa att soldaterna hade de kläder de behövde, från strumpor till snökåpor.

Sandra blev stabsassistent i Försvarsmakten

Sandra Lantz har alltid varit intresserad av samhällsfrågor, men det var först när barnen var utflugna som hon valde att engagera sig och utbilda sig för att göra skillnad, både som stabsassistent enligt avtal med Försvarsmakten och genom att byta yrkesbana.

Lottakårens stabsassistenter fick rycka in i skarpt läge för Jordbruksverket

När fågelinfluensa upptäcktes hos en av Sveriges största äggproducenter, behövdes många hjälpande händer i olika roller och yrken. För två av lottakårens stabsassistenter, Catharina Thuresson och Ulrika Forslund, blev det tydligt hur deras kunskaper blir till nytta i skarpt läge.

Planering av utbildning från och med april

Pandemin fortsätter påverka Svenska Lottakårens utbildningsverksamhet. All fysisk utbildning är inställd till och med sista mars. Intentionen är att från och med april kunna planera för genomförande av fysisk utbildning igen.

Personalförändringar på kansliet

Från och med 1 januari 2021 har kansliet omorganiserats för att bättre kunna svara upp mot det ökade behovet av våra kompetenser som är en följd av den pågående totalförsvarsplaneringen. Omorganiseringen görs också för att ännu bättre kunna ta hand om våra medlemmar, funktionärer och kårers behov av stöd för utveckling.

Du gör skillnad

Det är dags att summera ett ovanligt år. Vårt samhälle och vi människor har satts på hårt prov och det har även vi som organisation. Samtidigt har vi lottor fått möjlighet att visa hur vi kan bidra när samhället är i en långvarig kris. Vi gör skillnad.

Sprid kunskap om totalförsvaret fram till jul

Att sprida kunskap om vårt gemensamma totalförsvar är en grundläggande uppgift för oss lottor. I årets julkalender på instagram får du information om vårt totalförsvar. Gör en insats fram till jul genom att dela den informationen med andra.

Sidor