Ansökan om flaggor och fanor | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Ansökan om flaggor och fanor

Foto: Anders Löwdin/Sveriges riksdag

Som tidigare år kommer Stiftelsen Sveriges Nationaldag att efter ansökan dela ut flaggor och fanor på nationaldagen 2022 till organisationer, föreningar eller motsvarande. En nyhet är också att det finns möjlighet att ansöka om en flagga som en dag vajat över riksdagshuset.

Fanor till organisationer, föreningar eller motsvarande

Fanorna levereras i kompletta fanpaket. I fanpaketet ingår fanduk 160x100 cm, tvådelad fanstång i vitlackerat trä med beslag i gedigen mässing, inklusive gjutet toppemblem med Vasakärve. Mässingsskylt med inskriptionen "Gåva från Stiftelsen Sveriges Nationaldag den 6 juni 2022" monteras på fanstången. Ansökan ska vara Stiftelsens kansli tillhanda senast 1 januari 2022.

Flaggor till organisationer, föreningar eller motsvarande

För att uppmärksamma demokratijubileet har Stiftelsen Sveriges Nationaldag tillsammans med Sveriges riksdag gjort det möjligt för föreningar och organisationer men också för verksamheter som skolor och äldreboenden att ansöka om att få en svensk flagga som under en dag har vajat över riksdagshuset. Den flagga man kan ansöka om kommer att ha varit hissad under en dag på riksdagshuset under maj-juli 2021 och är 3 meter lång. Ansökan ska vara Stiftelsens kansli tillhanda senast 31 augusti 2021.

Ansökan om fanor och flaggor

Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda senast den 31 augusti 2021 (för flaggor) och 1 januari 2022 (för fanor). 
Ansökan görs på särskilt formulär. Ansökningsblanketter finns att hämta på Stiftelsens webbplats nationaldagen.se, eller genom Stiftelsens kansli. Kansliet nås på telefon 08-786 62 69 eller e-post nationaldagen@riksdagen.se