Sök som stabsassistent till Jordbruksverket | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Sök som stabsassistent till Jordbruksverket

Nu kan du som är medlem i en frivillig försvarsorganisation och är intresserad av att teckna avtal med Jordbruksverket skicka in din intresseanmälan. Jordbruksverket söker upp till 15 stabsassistenter till sin krisorganisation.

Som frivillig förstärkningsresurs kommer du att ingå i en grupp som utbildas för att kunna ingå i Jordbruksverkets krisorganisation för att stödja och skapa uthållighet hos Jordbruksverket under en skarp händelse.

I händelse av en kris ska Jordburksverket leda och samordna förebyggande åtgärder och bekämpa smittsamma djursjukdomar, foderföroreningar och växtskadegörare. Som frivillig förstärkningsresurs i Jordbruksverkets krisorganisation arbetar du i en stab vid den nationella ledningscentralen (NLC) i Jönköping, såväl som vid en operativ ledningscentral (OLC) som upprättas geografiskt nära händelsen. Uppdraget innebär också att du deltar i övningar.

13 november genomfördes ett informationsmöte som du kan se här (ca 1 timme).

Stabsasssitent

Som stabsassistent kommer du att stötta stabsarbetet både vid NLC och OLC, assistera stabschef eller insatschef med administrativa funktioner, stödja det praktiska arbetet i fält och vid den operativa ledningscentralen, föra protokoll, arbeta i myndighetens krislednings- och informationssystem, föra loggbok och annan dokumentation.

Är du intresserad av ett avtal?

För att kunna teckna ett avtal som stabsassistent i Jordbruksverkets krisorganisation behöver du kunskap om krisberedskapssystemet och ha erfarenhet av att arbeta i stab.

Du som har tidigare erfarenhet av att arbeta i stab:

Du som saknar tidigare erfarenhet av att arbeta i stab:

Söker till Stabs- och informationsstödsutbildningen som genomförs i mars och april. Du söker utbildningen via din egen organisation och ansökan ska vara Svenska Lottakåren tillhanda:

  • 15 januari (för att gå stabsutbildningen i mars)
  • 28 februari (för att gå stabsutbildningen i april)

När skrivs avtalet?

Besked om vilka Jordbruksverket väljer att skriva avtal med ges i början av juni. Efter avtalstecknande genomförs en befattningsutbildning i myndighetens regi under hösten.

Kriskommunikatör

Jordbruksverket söker även kriskommunikatörer. För mer information om denna befattning kontakt Anna Torndahl anna.torndahl@criscom.se

kravspec-stabsassistent-jorbruksverket-150216.pdf

Ladda ner