Uppdaterad kockutbildning i Skövde

På Skaraborgs regemente P4 genomför Svenska Lottakåren 26 augusti – 8 september en uppdaterad variant av grundkursen för nya fältkockar. Du som redan är fältkock är också välkommen att söka!

Publicerad 14 maj 2012

Ny kursplan

Kursplanen för grundkurs Fältkock har fått sig en ordentlig översyn och är nu helt uppdaterad och i linje med det allra senaste inom området. På Svenska Lottakårens fältkocksutbildning i Skövde i augusti/september är det premiär för det nya kursupplägget.

Är du redan fältkock – vi behöver din input

Till kursen är även du som redan har ett fältkocksavtal och en placering välkommen att söka. Därför kommer den här grundkursen delvis också vara utformad som en kompletteringsutbildning (KU). Vi behöver helt enkelt få ta del av din kunskap och dina erfarenheter för att göra innehållet ännu bättre.

Tydligare upplägg

Kursen inleds med hygien- och näringslära, vilket betyder att du kommer ha ditt hygiencertifikat i din hand innan du ens får klämma och känna på ett fältkök. Andra tydliga moment som lyfts fram är vattentjänst, elsäkerhet samt ergonomi och lyftteknik. Självklart kommer du också få laga mat!

Efter avslutad och godkänd utbildning kan du tjänstgöra som fältkock i Hemvärnet. Din formella befattning får du när du även genomfört kursen i specialkost samt vinterkursen.

Logga in i communityn och sök till utbildningen här.