Vill du hjälpa andra lottor bli digitalmodiga? | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vill du hjälpa andra lottor bli digitalmodiga?

Just nu kan vi inte träffas fysiskt och behöver hitta nya vägar för att mötas. För att kunna göra det behöver vi stärka oss som organisation att känna oss bekväma i att använda digitala verktyg, vi behöver bli digitalmodiga. Därför söker vi dig som tycker det är roligt med digitala verktyg och som gillar att hjälpa andra. Är du en av våra digitala lottakompisar?

Uppdraget går ut på att finnas tillhands för funktionärer som behöver stöd med att bli digitalmodiga. Det kan innebära att över telefon hjälpa till att förstå hur man hanterar sin mejl, hur man kommer ut på internet och hur man ansluter till ett webbmöte med Zoom.  

Behoven hos lottor ser väldigt olika ut och du behöver vara beredd på att kunna svara på frågor av väldigt skilda slag gällande både hårdvara och mjukvara. Vi förväntar oss inte att du är expert på allt men att du har en nyfikenhet som gör att du söker svar och pedagogiskt kan stödja den du hjälper. 

  • Du behöver känna dig bekväm med att hantera dator, surfplatta och smart mobiltelefon. Du behöver ha en egen dator eller surfplatta och en smart mobiltelefon – med uppkoppling på internet.  
  • Du förväntas finnas tillgänglig via telefon och mejl ca 10 h per vecka från 1 augusti och fram till och med riksstämman som genomförs 17-18 oktober. Du använder dina egna enheter (mobil, dator och eventuellt surfplatta) men du får en @svenskalottakaren.se mejladress under uppdraget. 
  • Du kommer tilldelas ett geografiskt område att vara digital kompis för, dvs funktionärer i den regionen vänder sig till dig när de behöver hjälp. Du kommer också förväntas aktivt söka upp funktionärer för att se vilket stöd de behöver för att bli digitalmodiga.  
  • Uppdraget är inte timarvoderat men du kommer få en ersättning motsvarande den tid du förväntas lägga på uppdraget. 
  • Du kommer ingå i ett team på ca 10 digitala kompisar som självklart stöttar varandra. Teamet kommer ha ansvar för att vara värd för Zoomfrågestunderna på torsdagar kl 14.00 (från och med augusti). 
  • Under juni kommer du att få utbildning för att stärka dina kunskaper i bland annat Zoom och vi arbetar på att du ska kunna ha support av en eller flera personer som har teknisk kunskap om datorer och mobiltelefoner.  

Är du en av våra digitala lottakompisar? Skicka ett mejl till info@svenskalottakaren.se med ärenderad Digital lottakompis. Beskriv varför just du är en bra digital lottakompis och varför du skulle vilja ha uppdraget. Senast 10 juni vill vi ha din intresseanmälan.  

Uppdraget som digital lottakompis ingår som en del i att stärka Svenska Lottakårens funktionärer i att känna sig trygga med att använda digitala verktyg för att mötas. Andra delar som kommer finnas till stöd är en brevskola, Zoomfrågestunder varje torsdag, olika webbmöten och webbutbildningar.  

Svenska Lottakåren gör den här satsningen för att vi även i framtiden ska kunna ha olika sätt att mötas. Självklart ska vi träffas tillsammans när det blir möjligt igen men vi behöver erbjuda våra medlemmar olika sätt att komma i kontakt med och interagera med oss som organisation, både riksförbundet och de lokala lottakårerna. Vi lottor har alltid hängt med i samhällets utveckling och i och med att vi just nu tar ansvar för att hittar nya vägar att mötas stärker vi organisationen för lång tid framåt.