Vill du jobba hos oss på Svenska Lottakåren? Vi söker just nu en administratör till vårt kansli | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vill du jobba hos oss på Svenska Lottakåren? Vi söker just nu en administratör till vårt kansli

Med start i mars/april söker vi en administratör till vårt kansli i Stockholm för 10 månader. Vi söker dig som gillar att hålla ordning och reda och som har en stark känsla för service. Du blir spindeln i nätet för både vårt kansli men även vår förtroendeorganisation i hela landet.

Svenska Lottakåren är en ideell, allmännyttig och partipolitiskt obunden frivillig försvarsorganisation för kvinnor med cirka 4 500 medlemmar. På vårt kansli som ligger centralt i Stockholm har vi 8 medarbetare som bistår våra nästan 100 lokala lottakårer.

Våra medlemmar, lottor, ges genom utbildning möjlighet att verka för ett säkrare och tryggare samhälle genom förebyggande arbete i fred och för att göra en insats i samhället under en kris eller i krig.

Sedan 1924 har Svenska Lottakåren stått för folkförankring och uppslutning kring hur vi tillsammans skapar ett säkrare och tryggare samhälle. Ytterst är vi budbärare av varför frågor som fred, demokrati och mänskliga rättigheter är värda att försvara.

Sedan 1924 har Svenska Lottakåren stått för folkförankring och uppslutning kring hur vi tillsammans skapar ett säkrare samhälle. Ytterst är vi budbärare av varför frågor som fred, demokrati och mänskliga rättigheter är värda att försvara.

Vår värdegrund:

 • Vi tar ansvar - Vi håller vad vi lovar. Uppgiften genomförs på ett målinriktat sätt och med en hög kvalitet, från början till slut.
 • Vi samarbetar - Oavsett bakgrund och tillhörighet har alla samma värde och vi behandlar alla med respekt. Vi är öppna och drar nytta av våra olika erfarenheter och vår breda kompetens. Vi har en stark gemenskap och samarbetar såväl inom Svenska Lottakåren som med andra organisationer och myndigheter.
 • Vi hittar nya vägar - Vi tar vara på det som fungerar och blickar samtidigt framåt för att se hur vi kan lösa uppgifterna ännu bättre. Tillsammans tänker vi nytt, är flexibla och lösningsorienterade och vi ser till hela organisationens bästa.

Funktionsbenämning: Administratör

Tjänstens omfattning: 100 %. Oreglerad arbetstid - villkor enligt kollektivavtal. Tidsbegränsat uppdrag under 10 månader med tillträde i mars/april eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Hantering av post, brevledes och e-post
 • Diarieföring och arkivering.
 • Ansvar för inköp av kontorsmaterial samt avtal gällande kopiator och telefoni på central nivå.
 • Utbetalning av ersättning till instruktörer, elever och förtroendevalda.
 • Utbildningsmaterial; från beställning till försändelse (till instruktörer, handledare och elever)
 • Bokning och förberedelser för möten; presidium, överstyrelsen.
 • Administration av vår övernattningslägenhet. 
 • Kontering av fakturor som rör övriga arbetsuppgifter.
 • Medlems- och organisationsadministration.
 • Administration av medaljer.
 • Deltar i utveckling av arbetssätt och rutiner för den centrala administrationen i organisationen.
 • Administration av webbmöten.

Vi ser positivt på tidigare erfarenhet av ideell verksamhet och att du tycker om att vara en spindel i nätet. I rollen ingår ansvar och hantering av olika webbaserade system, detta betyder att du behöver ha såväl god förmåga att hantera data i system samt god pedagogisk förmåga att förklara processer för funktionärer som jobbar i systemen på lokal nivå. Du kommer att ha mycket kontakt med människor, det kräver att du har god förmåga att kommunicera både i skrift och tal.

Vi förväntar oss att organisationens värdegrund ska efterlevas i all verksamhet.

Vi tillämpar individuell lönesättning, provanställning och målstyrd arbetstid.

Varmt välkommen med din ansökan (personligt brev och CV) senast den 19 mars, 2020, digitalt till adress: jobb@svenskalottakaren.se

Mellan den 19-21 mars 2020 får du ett bekräftelsemejl om vi har mottagit din ansökan.

Svenska Lottakåren undanber sig kontakt från rekryteringsföretag.