Vill du utbilda nya stabsassistenter? | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vill du utbilda nya stabsassistenter?

Svenska Lottakåren rekryterar och utbildar stabsassistenter som blir kvalificerade förstärkningsresurser för myndigheter, landsting och kommuner i händelse av en samhällsstörning. Nu söker vi dig som vill vara med och stärka samhällets robusthet genom att utbilda nya stabsassistenter.

Att jobba som instruktör är ett utvecklande uppdrag där du får möjlighet att dela med dig av din kunskap och inspirera deltagarna. Du får förmånen att se individer växa samtidigt som du utvecklas som pedagog och ledare då du behöver samarbeta med många olika människor, både deltagare och instruktörskollegor. 

Du har erfarenhet av stabsarbete, gärna i en civil myndighet men även du med militär erfarenhet är välkommen att söka. Du behöver inte ha instruktörsutbildning sedan tidigare. 

Första steget mot att bli instruktör är att du anmäler dig till ett informationsmöte 5 maj. Där får du information om vad det innebär att vara instruktör, vilket ansvar du har och vad för stöd du får från Svenska Lottakåren. Du får också förslag på hur din väg mot att bli instruktör kan se ut beroende på din tidigare erfarenhet.

Nästa steg är att delta i en tredagars grundutbildning 30 augusti - 2 september där du får inblick i kursplanen för utbildningen stabs- och informationsstöd. Du får börja planera utbildningspass och öva på att genomföra. Beroende på dina tidigare erfarenheter genomför du ytterligare utbildning innan du är färdig instruktör.

Anmäl dig till informationsmöte

Du anmäler dig till informationsmötet 5 maj genom att skicka ett mejl till utbildning@svenskalottakaren.se med ämnesrad "Civil stabsinstruktör". Informationsmötet genomförs i Stockholm kl. 10-16 och du får ersättning för resa och boende om du inte har möjlighet att resa lördag morgon.

I mejlet skriver du:

  • kontaktuppgifter
  • om du behöver boende
  • vad du gjort tidigare och varför du vill bli instruktör
  • vad du är bra på och vad du vill utveckla

Senast 22 april vill vi ha din anmälan.