Skivarps lottakår | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Start

Välkommen till Skivarps Lottakår.

 Vi arbetar för att alla kvinnor, oavsett ålder ska kunna bidra med att stärka och trygga vårt samhälle.

Vi vill inkludera alla kvinnor för att få nya perspektiv samt bygga en för framtiden aktiv lottakår. Alla är lika välkomna.

Här kan Du läsa mer om aktiviteter på gång inom vår kår. Vi ordnar regelbundet kåraftnar dit alla lottor är välkomna oavsett kårtillhörighet.

Skivarps lk är också medlem i nätverket Malmöhuslottorna, som är ett samarbete mellan flera lokala kårer i Skåne. Därigenom kan vi utbyta kunskap och erfarenhet och ta del av fler arrangemang.

Är Du ännu inte lotta får Du gärna komma första gången som gäst. Är det något särskilt ämne/tema som Du skulle vilja att vi tar upp på en kommande kårafton?

Hör av dej till någon i styrelsen, vi är tacksamma för alla tips.

Vi börjar normalt kåraftnarna kl.19.00 med drop-in från kl.18.30 då kåren serverar kaffe/te och kaka  till självkostnadspris

 För att veta hur mycket kaffe vi skall koka vill vi gärna att Du anmäler 2 dagar innan om Du kommer.

Du som är medlem i Skivarps Lk hittar också information från styrelsen, kårstämmor och annat här.

 

Aktiviteter

Visar dom tre närmaste aktiviteterna.

Klicka här för att visa alla aktiviteter.

24 sept "Något om Sveriges Totalförsvar"

Liv Lindholm kommer till vår kår och berättar om hur Totalförsvaret ser ut idag. Vi träffas på kårlokalen i Gamla Brandstationen kl 19.00 Anmäl till Ulla-Karin senast 19 sept på tel 0411-305 66

5 okt Panntofflamarknad på Torget i Skivarp

Pantoffelmarknad - en höjdpunkt i Skivarp när hösten har börjat Förenta nationerna, FN, utsåg 2008 till Potatisens år, då denna rotfrukt anses vara en av de viktigaste grunderna för människors försörjning. Runt Skivarp ligger potatisodlingarna tätt och i byalaget, med dåvarande ordförande Jeanette Bohman, såg man snabbt en möjlighet att genomföra en alldeles egen hyllning av den älskade knölen. Sedan 2008 anordnar byalaget således den första helgen i oktober varje år en marknad till potatisens ära - Pantoffelmarknaden!

17 okt Medlemsmöte i Husie

Funktionärer

Kerstin Maria Blixt

Utbildningslotta, Infolotta, Vice kassaförvaltare, Vice ordförande, lk

Ulla-Karin Andersson

Postmottagare, Presslotta, Sekreterare

Gull-Britt Olander

Kassaförvaltare

Sandra Mårtensson

Utbildningslotta, Infolotta

Ingriel Larsson

Ledamot
E-post Skicka e-post Besöksadress Våra kåraftnar på "hemmaplan" har vi i Gamla Brandstationen i Skivarp, vilken ligger mitt i byn. Telefon 073 0270466 Medlemsavgift 250 kr per år