Nyheter | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Nyheter

Ny Flygbiten ute!

Kåren har en tradition att ge ut en egen "tidning" till medlemmarna.

Svenska lottans dag den 10 september

Den 10 september 1924 bildades vår organisation.

Stockholms flyglottakår går ihop med Stockholms västra -Bromma lottakår

Den 1 juli 2020 går Stockholms flyglottakår ihop med Stockholms västra - Bromma lottakår. Den sammanslagna kårens namn blir Stockholms flyglottakår.

Sommarhälsning!

Glad midsommar!

Kåren önskar medlemmar och andra en glad midsommar och en härlig sommar! Här samlar vi telefonnummer och annan information som kan vara bra att ha i sommar och i kris.

Tillsammans firar vi nationaldagen

Vårt land, tillsammans med hela världen, går igenom en stor prövning just nu och vardagen är sig inte lik. Även om vi i år får göra det lite annorlunda så ska vi självklart fira nationaldagen 6 juni tillsammans.

Vill du hjälpa andra lottor bli digitalmodiga?

Just nu kan vi inte träffas fysiskt och behöver hitta nya vägar för att mötas. För att kunna göra det behöver vi stärka oss som organisation att känna oss bekväma i att använda digitala verktyg, vi behöver bli digitalmodiga. Därför söker vi dig som tycker det är roligt med digitala verktyg och som gillar att hjälpa andra. Är du en av våra digitala lottakompisar?

VETERANDAGEN

Mot bakgrund av den pågående smittspridningen av covid-19, har Försvarsmakten beslutat att anpassa ambitionsnivån för högtidlighållandet av veterandagen 2020. En anpassad direktsänd ceremoni kommer att ersätta det vanliga firandet. Direktsändningen av ceremonin startar klockan 14.30 den 29 maj.

Alla utbildningar inställda till 30 augusti

Det rådande läget i samhället fortsätter att påverka Svenska Lottakårens verksamhet. Än så länge finns inget besked om när myndigheternas restriktioner kommer att lättas utan vi får hålla ut och hålla i ett tag till för att hjälpas åt att bromsa smittspridningen.

Krisberedskapsveckan 2020

Den årliga krisberedskapsveckan är en informationskampanj för att öka människors beredskap och motståndskraft inför samhällskriser. Budskapet i årets kampanj är "När vi behövs som mest, hjälps vi åt som bäst"!

Sidor

E-post Skicka e-post Besöksadress c/o Drottning Viktorias Örlogshem,
Teatergatan 3,
111 48 Stockholm Telefon 073 321 53 08
070 422 65 56 Medlemsavgift 400 kr per år Social media Instagram