Kontorsmaterial i form av pennor och papper

Adjutant

Rollen som adjutant vid någon av våra befattningsutbildningar, civilt eller militärt, handlar om att skapa struktur kring det administrativa arbetet som görs på en utbildning.

Som adjutant är du kurschefens högra hand och ansvarar till exempel för kontakt med eleverna efter att de är antagna, dialog med kursstället kring bokning och materialbeställning. Du deltar i arbetet inför en utbildning, under utbildning och är med i efterarbetet efter en genomförd utbildning. 

Exempel på arbetsuppgifter är: hantera reseräkningar och arvodesblanketter, hantera försäkringsärenden, dialog med kursstället inför och under kurs, delta i samtal med elever vid avskiljning, stödja under distansmoment, svara på frågor från eleverna inför kurs och under kurs, kopiera material, förbereda rapportering från kurs.

Du är gillar att ha ordning och reda, du är bra på att samarbeta och ser vad som behöver göras. Du har goda kunskaper om Svenska Lottakåren och är väl grundad i vår värdegrund. 

Som adjutant kan du arbeta på både civila och militära utbildningar. Tidsåtgång skiljer sig åt mellan olika utbildningar.

Förkunskapskrav

God kunskap om Svenska Lottakåren.

Du har körkort och tillgång till egen laptop.

Kommande kurstillfällen

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.