Kontorsmaterial i form av pennor och papper

Adjutant

Rollen som adjutant vid någon av våra befattningsutbildningar, civilt eller militärt, handlar om att skapa struktur kring det administrativa arbetet som görs på en utbildning.

Som adjutant är du kurschefens högra hand och ansvarar till exempel för kontakt med eleverna efter att de är antagna, dialog med kursstället kring bokning och materialbeställning. Du deltar i arbetet inför en utbildning, under utbildning och är med i efterarbetet efter en genomförd utbildning. 

Exempel på arbetsuppgifter är: hantera reseräkningar och arvodesblanketter, hantera försäkringsärenden, dialog med kursstället inför och under kurs, delta i samtal med elever vid avskiljning, stödja under distansmoment, svara på frågor från eleverna inför kurs och under kurs, kopiera material, förbereda rapportering från kurs.

Du är gillar att ha ordning och reda, du är bra på att samarbeta och ser vad som behöver göras. Du har goda kunskaper om Svenska Lottakåren och är väl grundad i vår värdegrund. 

Som adjutant kan du arbeta på både civila och/eller militära utbildningar beroende på din egen bakgrund. Tidsåtgång skiljer sig åt mellan olika utbildningar.

Förkunskapskrav

Adjutant på civila kurser

God kunskap om Svenska Lottakåren.

Du har körkort och tillgång till egen laptop.

Adjutant på militära kurser

Skall ha arbetat på frivilligutbildning som till exempel instruktör, kurschef, adjutant eller biträdande skolchef alternativ bedöms som lämplig av SLK

Skall ha goda kunskaper om SLK:s organisation och värdegrund.

Skall ha goda kunskaper om Försvarsmaktens organisation och värdegrund.

Skall känna till gällande uniformsbestämmelse samt de reglementen som gäller formella grunder ex. uppställningar, visitationer mm

Skall ha erfarenhet av svåra samtal.

Har datorvana och kan använda Office-paketet.

Har egen dator som kan användas på kursplats.

Krav på körkort samt ett administrativt körkort - militärt (Görs på itslearnig om du inte har) eller ett förarbevis för Försvarsmakten.

Kommande kurstillfällen

Utbildning Plats Datum Sök senast
Adjutantkurs Uppsala -
Kurstillfället riktar sig till blivande adjutanter inom Försvarsmakten.