Handledarutbildning När det oväntade händer | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Handledarutbildning När det oväntade händer

I Sverige firar vi i år 100 år som demokrati. Samtidigt ser vi hur flera stater runt om i världen och i vårt närområde har kommit att inskränka medborgares rättigheter. Vad hotar demokratin i Sverige och hur kan vi som enskilda individer hjälpa till med att stärka och upprätthålla den? 

När det oväntade händer är en kostnadsfri utbildning som riktar sig mot allmänheten och specifikt mot ungdomar och unga vuxna 18-25 år. Utbildningen finns i två variationer, dels som en 2 timmars digital workshop, och dels som en fysisk 4 timmars utbildning. Målet är att deltagarna ska få kunskap om hur olika samhällskriser kan se ut och vad de kan göra för att förbereda sig för allt från elavbrott, naturkatastrofer och kriser som hotar vår demokrati. Genom samtal och diskussion syftar kursen till att deltagarna ska få reflektera över sin egna roll i en demokrati, och vad de som individer kan göra för att stärka den.

Just nu söker vi specifikt handledare till de digitala workshopen. För att bli digital handledare för När det oväntade händer behöver du först genomföra grundutbildningen, här kan du läsa mer och anmäla dig

 

Ansök Utbildningstyp

Utbilda andra

Vem kan söka

Medlem i Lottakåren

Kommande kurser

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.