Imorgon när kriget kom

Kriget i Ukraina har pågått i tre månader och vi kan följa händelseutvecklingen i stort sett live i medias sändningar. Kriget har väckt mycket tankar kring hur kriget i Ukraina kan påverka oss i Sverige och vad som skulle hända om det blev krig här. Tillsammans med Combitech bjuder Svenska Lottakåren in dig som är medlem till två föreläsningar på temat "Imorgon när kriget kom".

Föreläsningarna är delvis en repetition av de fyra delar som genomfördes i mars vilket gör att om du deltog då kommer du att känna igen delar av innehållet. Föreläsningarna innehåller diskussionsövningar i grupprum och möjlighet att ställa frågor.

Imorgon när kriget kom, del 1 – 15 juni

Information sprids blixtsnabbt i sociala medier och aktörer försöker påverka samhällsdebatten. Hur ska vi kunna veta vad som är sant? Hur kan valet i september påverkas? Vi tittar närmare på cyberhot och desinformation och vad vi kan göra för att bidra till att skydda information och vår demokrati. Föreläsare är Anton Lif.

Imorgon när kriget kom, del 2 - 22 juni

Vi tittar närmare på befolkningsskydd och hur landet styrs i händelse av krig. Strukturen för ansvar och ledning av det civila försvaret förändras från och med 1 oktober då landet bland annat delas in i sex civilförsvarsområden. Hur påverkar det försvaret framåt och oss som frivilliga? Föreläsare är Marcus Johansson.

Kommande kurstillfällen

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.