Ledarskapskonferens | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Ledarskapskonferens

Som instruktör för Försvarsmakten förväntas du ha ett utvecklande ledarskap förankrat i värderingar och självkännedom. Varje år erbjuder vi dig en möjlighet att vidareutveckla dig i ditt ledarskap för att bli en ännu bättre instruktör.

På 2018 års konferens får du möjlighet att öva ditt ledarskap i att nå fram med ett budskap. Tomas Rimeika från Snacka Snyggt kommer under förmiddagen att hjälpa dig få verktyg för att kunna väcka välvilja, nyfikenhet och trovärdighet. Under passet varvas teori med många praktiska övningar med hög igenkänningsfaktor. Vi går bland annat igenom verktyg för storytelling som fångar lyssnarens uppmärksamhet, hur du vänder fördomar till fördelar, samt konsten att klicka. Sistnämnda handlar om att lära sig kommunicera på ett vinnande sätt med personer som kanske inte alls har samma kommunikationsstil som du själv. Resultatet blir en mer pedagogisk och effektiv kommunikation, där budskapen
landar snyggare hos mottagaren.

Under eftermiddagen jobbar vividare med hur du praktiskt kan använda dig av verktygen du fått på förmiddagen. Under eftermiddagen kommer du också att få djupdyka i vad ett värderingstyrt ledarskap innebär för dig som instruktör. Det handlar om hur vi som individer och tillsammans i instruktörslaget är föredömen som ledare men också hur vi tillsammans hanterar värdegrundsfrågor som dyker upp under en utbildning.

Ansök Utbildningstyp

Utbilda andra

Vem kan söka

Medlem i frivillig försvarsorganisation

Förkunskapskrav

Du är utbildad instruktör för Försvarsmakten.

Kommande kurser

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.

Det här gäller under utbildningen

  • Under utbildningen har du rätt till fria resor, fri mat och boende samt dagpenning.
  • Du är försäkrad

Förmåner

När du går utbildning genom Svenska Lottakåren har du olika förmåner.

Förmåner under utbildning

Resepolicy

Du bokar själv din resa till och från utbildningen enligt gällande regler.

Läs resepolicyn

Personuppgiftspolicy

Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).

Läs personuppgiftspolicyn