Webbmöten för fältkockar | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Webbmöten för fältkockar

Här lägger vi upp föreläsningar och digitala träffar som du som är fältkock eller som har påbörjat din väg mot att bli fältkock kan ta del av. Klicka på "Mer information" vid enskild kurs, där står mer om innehållet och om webbmötet är inriktad mot någon specifik grupp, t ex du som är ny eller du som är instruktör.

När du har anmält dig får du ett e-brev och ett SMS om att du ansökt. Har du sökt ett tillfälle ser du det på ditt utbildningskort när du loggar in på din profil (gäller såväl medlemmar som icke-medlemmar). Du får ett antagningsbesked med en länk för att ansluta till mötet någon eller några dagar innan mötet. Har du inte fått en länk samma dag som mötet, hör då av dig till utbildning@svenskalottakaren.se. För akuta frågor när det börjar dra ihop sig till föreläsning se ditt antagningsmaterial vem du ska kontakta. Du hittar också ditt antagningsbesked på din profil.

Mötena sker via verktyget Zoom. Du behöver en dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling. Det är en rekommendation att ha ett headset med mikrofon så att ditt ljud, både när du lyssnar och när du talar, blir så bra som möjligt. Tänk på att sitta på ett lugnt ställe så att inga ljud stör eller att det rör sig i bakgrunden när din kamera är på.

Ansök Utbildningstyp

Göra en insats för militära försvaret

Förkunskapskrav

Du är eller är på väg mot en befattning som fältkock. 

Kommande kurser

Plats

Digital föreläsning - Del 3

Datum

2021-03-22

Sök senast

2021-03-12

Tredje passet av fyra där vi kommer att ge dig en försmak av vad Grundkurs fältkock innehåller. Tid: 18:30-20:00 Nr 3: Hygien, den personliga hygienen. - Hur sköter en fältkock sin personliga hygien i fält? Hur gör vi under vinterförhållanden?

Plats

Zoom

Datum

2021-03-29

Sök senast

2021-03-25

Till för dig som är aktiv fältkock, kokgruppschefer och instruktör Här kommer vi som är nya projektledare presentera oss och berätta om projektet. Även en mötesplats för er att framföra era önskemål om utbildningar. Samt diskutera erfarenheter. Tid: 18:30-20:00

Plats

Digital föreläsning - Del 4

Datum

2021-04-19

Sök senast

2021-04-09

Sista passet av fyra där vi kommer att ge dig en försmak av vad Grundkurs fältkock innehåller. Tid: 18:30-20:00 Nr 4: Näringslära - En soldat utan mat är en dålig soldat. Varför är näringsintaget så viktigt för oss soldater ute i fält. Vad kan vi ta ansvar för själva i detta.