Webbmöten för medlemmar

Här hittar du föreläsningar och digitala träffar som du som är lotta kan ta del av. Vissa föreläsningar har en riktad målgrupp, till exempel ålder.

När du har anmält dig får du ett e-brev och ett SMS om att du ansökt. Har du sökt ett tillfälle ser du det på ditt Utbildningskort när du loggar in på ditt konto. Du får en länk för att ansluta till mötet någon eller några dagar innan mötet. Har du inte fått en länk samma dag som mötet, titta först på ditt konto under Utbildningskort att du är antagen och ladda ner bilagan med information om hur du ansluter dig. 

Mötena sker via verktyget Zoom. Du behöver en dator, surfplatta eller mobil med internetuppkoppling. Det är en rekommendation att ha ett headset med mikrofon så att ditt ljud, både när du lyssnar och när du talar, blir så bra som möjligt. 

Kommande kurstillfällen

Utbildning Plats Datum Sök senast
MIK - en demokratisk byggsten Zoom
Kl: 18.30 - 20.00, Medie- och informationskunnighet (MIK) är en viktig byggsten för vår demokrati eftersom ett demokratiskt samhälle bygger på välinformerade, reflekterande och medvetna medborgare. Det handlar om att förstå mediernas roll men även att kunna finna, analysera och kritiskt värdera information. Men också att kunna göra sin egen röst hörd. Allt detta i en kontext där teknik och medieanvändning ständigt förändras. Martina Wagner, Statens medieråd, ger oss en förståelse för vad MIK är, varför det är viktigt att vara medie- och informationskunnig i dagens samhälle samt hur staten jobbar med frågan.