Två kvinnor som är medlemmar i Svenska Lottakåren

Bli medlem

Svenska Lottakåren är Sveriges största frivilliga försvarsorganisation för kvinnor. Vi engagerar, utbildar och nätverkar för fred, demokrati och mänskliga rättigheter. Som lotta kan du utbilda dig för att stärka dig själv, stärka samhället och stärka andra.

Alla kvinnor, oavsett ålder, som är folkbokförda i Sverige eller är svensk medborgare kan bli medlem, bli lotta. Om du känner att du vill göra en insats för ett tryggare och säkrare samhälle, i vardag, kris och krig, har du hittat rätt.

Välj vilken lottakår du vill ha ditt medlemskap i, fyll i dina uppgifter och klicka på Bli lotta. Lottakåren närmast dig kanske inte heter precis som kommunen du bor i men i listan ser du vilka lottakårer som finns i det län du bor. Du kan bli medlem i vilken kår som helst! Innan du bestämmer dig kan du ta en titt på vad kårerna har för verksamhet.

Att vara medlem i en lokal lottakår innebär att du har tillgång till ett lokal nätverk och de aktiviteter som kåren anordnar. Väljer du att bli medlem utan att tillhöra en lokal lottakår väljer du bort mycket av gemenskapen.

Medlemsavgiften gäller för innevarande år och skiljer sig från kår till kår. När du väljer kår ser du också avgiften.

Så snart vi har registrerat din betalning av medlemsavgiften kan du söka utbildningar och delta i din lottakårs aktiviteter.

Välkommen till gemenskapen!