Våraktivitet 2025- Rädda maten!
Vad gör du när strömmen gått och frysen och kylen inte längre fungerar? Varför lärde jag mig inte av mormor?
Under en heldag får vi lära oss grunderna i hur vi förlänger hållbarheten på de råvaror vi har - kunskaper som för många har gått förlorade genom utvecklingen av kylar och frysar.
Under kursen använder vi den köksutrustning de flesta redan har hemma och vi får både teoretiskt och praktiskt lära oss torkning av grönsaker, frukt och örter, saltning och rökning av kött, ättiksinläggning, mjölksyrning, pastörisering (värmekonservering i burk) och förstås om bra och dåliga bakterier.
Plats: Vi håller till i köket på Kalvefalls Krog, Kalvefalls Gård, Ydre i södra Östergötland.
Kursledare är Eve-Mai Vidhall Karlsson och Olle Forsell.
Kostnad 1000:-/person
Ingår: Lunch och fika samt de konserver vi skapar, burkar, mm.
Begränsat antal platser!
Samåkning ordnar vi veckan innan.
Mejla din anmälan till ostgota-tjust[at]svenskalottakaren.se (ostgota-tjust[at]svenskalottakaren[dot]se) med namn, adress och telefonnummer. Anmälan är bindande från 7 dagar innan kursen. (Om någon annan tar din lediga plats behövs avgiften förstås inte betalas)