Alla utbildningar inställda till 30 augusti | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Alla utbildningar inställda till 30 augusti

Det rådande läget i samhället fortsätter att påverka Svenska Lottakårens verksamhet. Än så länge finns inget besked om när myndigheternas restriktioner kommer att lättas utan vi får hålla ut och hålla i ett tag till för att hjälpas åt att bromsa smittspridningen.

Försvarsmakten har fattat beslut att ställa all utbildning som genomförs av oss frivilliga försvarsorganisationer fram till och med 30 augusti. Svenska Lottakåren följer fortsättningsvis Folkhälsomyndighetens riktlinjer och de som våra uppdragsgivare ger oss. Det gör att all utbildning som var planerad att ske under sommaren och fram till och med 30 augusti kommer att ställas in. Det gäller alltså både militära-, civila- och medlemsutbildningar.

Detta är självklart ett väldigt tråkigt beslut för dig som hade planerat att gå utbildning under den här perioden och som sett fram emot att utveckla dig själv tillsammans med andra engagerade frivilliga.

Kansliet kommer under nästa vecka att återkomma till var och en som är berörd av beslutet. Vi ber om förståelse tills dess om att vi just nu inte har svar på alla de frågor som vi förstår finns.