Anna Nubäck ny generalsekreterare på Svenska Lottakåren | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Anna Nubäck ny generalsekreterare på Svenska Lottakåren

"Att få bidra i arbetet för fred, demokrati och mänskliga rättigheter för och med kvinnor är nog det jag ser mest fram emot. Jag ser också fram emot att vara med och utveckla Lottakårens roll i totalförsvarssamhället, och att få bidra till att stärka kvinnor. Jag gillar dessutom grönt i alla nyanser och tycker att grönt går att kombinera med en massa andra färger, tänk en sommaräng!".

Anna Nubäck6 augusti tar Anna Nubäck plats på Svenska Lottakårens kansli som ny generalsekreterare. Anna har närmast arbetat i skolledningen på en gymnasieskola och dessförinnan varit generalsekreterare på Röda Korsets ungdomsförbund. Hon kommer med andra ord med mycket erfarenhet av både ungdomar och ideellt arbete nu när hon ska leda Svenska Lottakårens kansli. I rollen ingår både personalansvar och relationsbyggande med uppdragsgivare och andra organisationer. 

Anna har ett stort behov av att vara del i ett sammanhang och gillar att hitta nya perspektiv. Ofta hittar hon lösningar på problem under joggingrundan, som självklart går ute i naturen då hon älskar natur och friluftsliv. En stark moralisk kompass är det som driver henne framåt. I rollen som generalsekreterare hoppas hon kunna bidra med nya perspektiv, fokus, hjärta och hjärna. 

Det är en organisation med starka kvinnor som Anna kommer till och det ser hon fram emot. 
"Jag tror att rollen som generalsekreterare omges av viljor och driv som kommer att bidra till ett mervärde i mitt arbete. Jag hoppas att både jag och organisationen kommer att växa"

Som ledare är Anna målmedveten och en driven lagspelare. Men även prestigelös och nästan alltid beredd att ta tag i saker. Utveckling ska skapas tillsammans menar Anna. Samarbete är ju ett av ledorden i Svenska Lottakårens värdegrund tillsammans med ansvar och hitta nya vägar.
"Det är tre byggstenar som krävs för att vi ska uppnå såväl fred som demokrati. Det är också tre byggstenar som krävs för att vi ska lyckas utveckla organisationen. Att tillsammans vara starka och modiga i vårt uppdrag."

Finns det utmaningar för organisationen. Absolut, säger Anna.
"Jag ser utmaningar i att hitta vår roll som en stark och tydlig organisation i samhället där vi står för fred, demokrati och mänskliga rättigheter. Jag ser också utmaningar i att förtydliga engagemanget och locka nya generationer till lottakåren."

Anna har också egen erfarenhet av Svenska Lottakåren som medlem i Stockholms marinlottakår.
"Jag blev lotta när jag var 20 år. Det som lockade mig var grundutbildningen, gemenskapen, att få ett uppdrag och att gå en uppdragsutbildning. Jag tyckte att både grundutbildningen och uppdragsutbildningen var otroligt rolig. Den gemenskap som uppstod i gruppen under de år vi genomförde grundutbildning och uppdragsutbildning är svår att jämföra med något annat."