Barbro Isaksson vald till ny rikslottachef | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Barbro Isaksson vald till ny rikslottachef

Barbro Isaksson, nyvald rikslottachef vid riksstämman 2014

Vid Svenska Lottakårens riksstämma i Skövde under helgen valdes Barbro Isaksson till ny rikslottachef och efterträder Annette Rihagen.

- Det är ett stort hedersuppdrag att få förtroende att leda organisationen vidare. Jag ser fram emot att tillsammans med den nya styrelsen staka ut vägen framåt och fortsätta utveckla organisationen, säger Barbro Isaksson.

Barbro Isaksson började som lotta på 80-talet och har sedan dess engagerat sig i olika roller, bland annat som instruktör i stabstjänst och nu senast som vice ordförande i Lottaöverstyrelsen. Rollen som rikslottachef kombinerar Barbro Isaksson med sitt arbete som enhetschef och nämndsekreterare på arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Trollhättan Stad.

- Svenska Lottakåren har under 90 år bidragit till ett säkrare och tryggare samhälle och det kommer vi att fortsätta göra. Händelser som nu senast skogsbranden i Västmanland visar tydligt på behovet av utbildad och övad frivilligpersonal, menar Barbro Isaksson.

- Vi är en viktig kugge i att engagera frivilliga, och i vårt fall kvinnor, för att skapa en robusthet i samhället. Vi har alla ett ansvar att kunna ta hand om oss själva när det oväntade händer och samhällsfunktioner inte längre fungerar som förväntat. Är vi förberedda i vardagen är det lättare att hantera en kris och den kunskapen är något jag tycker är viktigt att sprida, säger Barbro Isaksson.