Borås lottakår firade 90-årsjubileum | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Borås lottakår firade 90-årsjubileum

Lördagen den 29:e september bjöd Borås lottakår in till jubileumsmiddag.

När gästerna anlände möttes de av fanvakt ur Älvsborgbataljonen och svängiga toner från Saxkvartetten, Hemvärnets musikkår Borås. En trerätters middag, komponerad av fältkoket Oxen, avnjöts i samlingssalen på anrika Hemvärnsgården i Borås.

Kvällens hedersgäster var kårens alla medlemmar men vi hade också några besökare: Vår systerkår, Toarps lottakår, representerades av flera medlemmar och vi tackar för uppvaktandet och de ståtliga buketterna.

Vi fick också mycket trevligt besök av Rikslottachef Barbro Isaksson som från Svenska Lottakåren överräckte vackra blommor och en gåva som går in i Svenska Lottakårens utbildningsfond. Älvsborgsbataljonen representerades av Bataljonskvartermästare Major Thomas Larsson och Stabsgruppchef Sergeant Agneta Svensson. Vi tackar för fina blommor och värmande ord.

En vacker blomkorg i sprakande höstfärger levererades från studieförbundet SENSUS, som på plats representerades av vår tidigare förbundslottachef Gunnel Johansson, tillika regionsordförande SENSUS Västra Sverige. Siv Samuelsson och Else-Marie Lindgren i valberedningen lämnade över vackra rosor till den nya styrelsen. Vi tackar för dessa och ert förtroende.

Vi fick njuta av många tal och flera lottor delade med sig av åren i kåren.

Varje gäst fick en liten broschyr vilken, tillsammans med två tidigare utgåvor, samlar kårens 90 år. Skriften har utarbetats av en kommitté bestående av Aina Nordén, Siv Samuelsson, Anitta Irvankoski och Britt-Marie Törngren.

Borås lottakårs styrelse vill från djupet av våra hjärtan tacka alla inblandade som gjorde kvällen möjlig.

 

Text och foto: Jenny Gripenwald, Borås lottakår