De första Mpower-ambassadörerna är diplomerade | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

De första Mpower-ambassadörerna är diplomerade

Tre av de första Mpower -ambassadörerna med sina diplom.

Glädje, glans, inspiration och stolthet över sig själv och andra var det som genomsyrade när den allra första diplomeringen inom Mpower gick av stapeln den 14 november. Familj och vänner hade samlats i Klubben på Fryshuset för att under en festtillställning se 21 unga kvinnor firas och motta sitt välförtjänta diplom.

Dessa kvinnor har under året genomgått ett gediget utbildningsprogram för unga kvinnor som genom engagemang vill motverka social oro och utanförskap, samt ta ansvar för samhället vid extraordinära kriser och händelser. Genom diplomeringen blir de nu ambassadörer och förebilder runt om i hela Sverige.

Två av deltagarna som genomgått utbildningen är Laura Quijano Daniels och Rana Ali, båda 21 år.

Vad hade ni för förväntningar inför utbildningen?
R: jag ville främst ha inspiration!
L: Att det skulle vara svårt… min självkänsla var inte så hög.

Vad är det bästa med utbildningen?
L: Man får ett häftigt nätverk, möter människor på ett annat sätt. Jag har fått mycket bättre självkänsla, jag är starkare, fått bättre självförtroende
R: Nytt nätverk som är viktigt för framtiden. Vi tjejer kommer att fortsätta denna kontakt framåt. Vi bygger broar och får otroligt mycket hjälp.

Vad har ni för tips för nästkommande tjejer som ska gå?
R: Att komma med öppenhet och försöka att bara ta in allt!
L: Våga! Försök våga öppna upp dig och lära. Våga tro på dig själv.

Mpower vill passa på att tacka alla tjejer som genomgått denna utbildning önska fortsatt lycka till med de projekt som startas för att skapa en tryggare omvärld!

Om du vill utbildas till Mpower-ambassadör eller vet någon som du tror det skulle passa perfekt för så startar nästa utbildningstillfälle i slutet av januari. På www.mpowersverige.nu hittar du mer information.

Om Mpower
Mpower är ett samarbete mellan Fryshuset och Svenska Lottakåren. Två organisationer som länge arbetat för ett tryggt samhälle och i Mpower såg möjligheten att förena sina styrkor för att skapa starka och trygga individer som genom kunskap kan förebygga social oro och utanförskap. Mpower genomförs med ekonomiskt stöd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Totalt 29 unga kvinnor blev diplomerade Mpower-ambassadörer 14 november.