Första eleverna har anlänt till Revingehed | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Första eleverna har anlänt till Revingehed

Igår ryckte 10 blivande kockar och 20 blivande stabsassistenter in till sommarskolan i Revinge. Hitresta från hela landet anlände de till skolexpeditionen där biträdande skolchefen tog emot.

Efter den sedvanliga proceduren med att bekräfta elevernas identitet och ta in underlag för utbetalning av ersättning fick eleverna bekanta sig med sina logement där de nu ska tillbringa två veckor.

En tur ner till förrådet var nästa punkt på dagordningen. Där fick eleverna ut den utrustning de behöver under utbildningen och provade att kängor inte skavde och kläderna inte var för stora eller för små.

Efter middagen informerade skolchefen och ställföreträdande skolchefen alla elever om vad som gäller på skolan för att vi alla ska ha två trevliga veckor tillsammans. Det gäller att vara rätt klädd, på rätt plats med rätt utrustning. Och inte väcka kamraterna förrän klockan sex på morgonen.

Under kvällen bekantade sig respektive kurs med varandra och fick en introduktion till vad som kommer att hända under utbildningen.

Ledningsstödseleverna har ansvaret för att flaggorna utanför skolhuset, där morgonuppställningen sker, hissas och halas så den proceduren övades inför premiären i morse. Och det gick galant.