GU-F testar livet i grönt | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

GU-F testar livet i grönt

Grundläggande soldatutbildning för frivilligpersonal (GU-F) är den första obligatoriska utbildningen för den som är intresserad av att teckna avtal med Försvarsmakten. På Svenska Lottakårens frivilligskola på Revingehed genomför just nu 20 killar och tjejer GU-F och de har sammanfattat sina första dagar:

Vi har i skrivande stund avklarat dom första dagarna här på GU-F på P7 Revingehed! För vissa är det första gången i gröna kläder medan andra är här för att lära sig mer om stridstjänst, men alla är vi här för att ha roligt. Vi har alla olika erfarenheter, vissa kommer från SLK andra från FRO, FU, Hemvärnet med flera, vilket betyder att vi alla har olika kunskaper som vi delar med varandra.

Vissa hade sina tvivel innan inryckningen, framförallt över att maten skulle hålla en låg kvalité men vi kan garantera att här på Revingehed behöver ingen gå hungrig då vi förutom frukost, lunch och middag, även får förmiddagsfika, eftermiddagsfika och kvällsfika!

Redan nu efter några dagar har vi börjat komma in i rutinerna med tidiga morgonar, stängda fickor och tjocka strumpor. Hittills har vi haft säkerhet och värdegrund och vi har precis avvklarat sjukvårdsblocket vilket har gett oss kunskaper inom L-ABCDE och HLR, vilket är tur eftersom vi även har vapentjänst, men hoppas att vi inte ska behöva använda våra nyförvärvade kunskaper.

Förutom detta står även brandtjänst, CBRN-tjänst och stridsutbildning på schemat och alla våra kunskaper sätts på prov i den avslutanade 4-dagars tillämpsövning som vi alla ser fram emot.

Vi är tjejer och killar, i olika åldrar, från norr till söder men i grönt är vi alla lika.