Hantering av ansökningar till utbildning under 2021 | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Hantering av ansökningar till utbildning under 2021

Det är ännu oklart hur Coronapandemin kommer påverka utbildningsverksamheten under 2021 för oss frivilliga försvarsorganisationer. Fram till dess att vi har nya riktlinjer kommer din ansökan till utbildning hos annan frivillig försvarsorganisation att tillstyrkas för utbildningar som genomförs efter årsskiftet.

I nuläget har vi riktlinjer från Försvarsmakten fram till slutet av året 2020 och då gäller att undvika onödiga resor och att i första hand genomföra utbildning regionalt.

Då allt tyder på att de restriktioner som vi nu lever med kommer att fortsätta åtminstone fram till och med sommaren 2021 planerar vi i Svenska Lottakåren om våra utbildningar för att kunna genomföra dem regionalt under våren. Kommunikation sker direkt med berörda elever.

För dig som har sökt utbildning som genomförs hos annan frivillig försvarsorganisation under 2021 gäller att din ansökan tillstyrks av oss i nuläget. Det gäller alltså utbildningar som är planerade att genomföras efter årsskiftet. Det kan så klart ske förändringar i om din utbildning kommer kunna genomföras beroende på hur pandemiläget är och vilka riktlinjer som vi får från våra uppdragsgivare för 2021.

Vi kan alla hjälpas åt att bidra till att vi inte får en ökad smittspridning i Sverige genom att följa myndigheternas riktlinjer och inte utsätta oss själva eller andra för risken att bli smittad.

Fortsatt gäller att tvätta händerna, hålla social distansering och skydda särskilt utsatta grupper so som till exempel 70+.

Mer information om pandemin hittar du på: