Hemåt det bär | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Hemåt det bär

Flaggorna halas för sista gången

Flaggorna är halade och eleverna har lämnat heden. Svenska Lottakårens frivilligskola på P7 Revingehed är avslutad. Under två veckors tid har det varit intensiv utbildning i värmen men humöret har hela tiden varit på topp.

Nu tar eleverna sin nya kunskap med sig ut i verkligheten där de ska tjänstgöra som stabsassistenter, stabsgruppchefer och fältkockar.  Och för TFU-G eleverna väntar befattningsutbildning.

För fältkockarna har det varit skarp verksamhet nästan från första dagen då mat skulle lagas åt en ökande skara människor.
- Vi har haft fantastiskt roligt och lärt oss så mycket. Våra instruktörer har lotsat oss genom utbildningen och tillåtit oss att göra fel – allt för att vi ska lära av misstagen.

14 dagars utbildning, som för fältkockarna och stabsassistenterna, har gått fort förbi och eleverna har lämnat skolan med mycket nya intryck och kunskaper. För ledningsstödseleverna var det fullmatade dagar med mycket teori som varvades med praktik och avslutades med tre dagars övning där kunksaperna kunde befästas.
- Att få öva i tre dygn har gjort att kunskaperna har fastnat och nu kan vi se sammanhanget. Nu ser vi fram emot att komma hem till våra förband och visa vad vi kan.

Skolchefen och ställföreträdande skolchefen har under utbildningens gång sett hur eleverna har utvecklats och är glada över att elevena har trivts.
- Det är roligt att få träffa alla dessa engagerade människor, både elever och instruktörer, som tillsammans gör skolan till vad den är.

Skolan har även haft besök av C PROD FRIV Stefan Hallén och rikslottachefen Annette Rihagen.
- Det är en viktig signal att visa för eleverna att de är viktiga och att deras utbildning leder någon vart. Och så är det självklart viktigt att de olika representanterna får en egen bild av den utbildning som bedrivs.

För de elever som gjorde sin första gröntjänst, TFU-G, har det varit en händelsrik vecka med allt från att lära sig hur uniformen ska sitta till att bo i tält och skjuta med ett vapen.
- Vi är väldigt tacksamma för våra fantastiska instruktörer som har ställt upp på alla sätt. De har varit sympatiska och förstående och deras tålamod har fått oss att känna oss trygga. Det här har varit ett minne för livet.