Ingen skola utan styrning | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Ingen skola utan styrning

Svenska Lottakårens frivilligskola på P7 har funnits sedan 1998 då arvet togs över från Ystad. Och ända sedan dess har skolan gett sina elever gedigen utbildning varje sommar. Varje skola är naturligtvis unik och i år ser det ut såhär:

Skolexpeditionen håller i alla trådarna för 64 elever, 24 instruktörer och 4 personer i skolledningen. Det är fem kurser som bedrivs där eleverna är fördelade på; GU-F 20 st, Gk Ledningsstöd 19 st, GB Ledningsstöd Hv 4 st, Underrättelsebefäl Hv 8 st och Rookie 13 st.

På skolan är det vanligaste förnamnen Elin, Emma, Sara och Johan. De mest förekommande efternamnen är Johansson och Andersson. Det kortaste efternamnet har tre bokstäver och det längst 14 bokstäver.

Skolans äldsta elev är född 1951 och den yngsta 1995. Det är 5 elever som är födda på 50-talet, 9 st som är födda på 60-talet, 14 st som är födda på 70-talet, 10 st som är födda på 80-talet och 27 st som är födda under 90-talet. Den vanligaste månaden att fylla år på i skolan är mars.

Eleverna kommer från hela Sverige. Den som kommer längst norr ifrån är från Öjebyn och den som kommer längst söder ifrån är från Vellinge. Och en elev som kommer ända från Waterloo Belgien. På skolan finns det representanter från följande Frivillig organisationer: FRO, FVRF, Försvarsutbildarna, Hemvärnet, SBK och SLK.

Skolexpeditionen har med andra ord många detaljer att hålla reda på för att få elevlistor uppdaterade och inte minst alla transporter att koordinera runt inryckning och utryckning.

Expeditionen är navet i skolan och i år har vi förmånen att ha både förläggning, befälsrum och expedition i gemensam byggnad. Eleverna har därmed lätt möjlighet att titta in och ställa sina frågor eller handla i Lottashopen.