Ledstödseleverna söker samband | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Ledstödseleverna söker samband

I onsdags ryckte 19 ledstödselever in för att under två veckor lära sig vad stabsarbete är. De kommer att lära sig signalera på flera olika sambandsmedel, använda kryptoapparater och hur man bäst håller reda på den information som flödar genom en stab.

Kursen, genom Fanny, har sammanfattat sin upplevelser så här långt:

Inom försvarsmakten talar man gärna om alla positiva aspekter som följer av mångfald, vilket vår grupp representerar väldigt väl. Bland oss finns bland annat en arkeolog, en kriminolog, en kemisk analytiker, en geolog och en civilekonom. När det gäller den militära bakgrunden är spektrat lika stort.

Vi vill också presentera lite statistik. Vi har hittills inmundigat 475 smörgåsar, 304 koppar kaffe, 157 sockerbitar, 95 potatisar och uppskattningsvis 80 chokladbitar.

Under fredagen lärde vi oss använda en av alla de radioapparater som används i försvarsmakten. Vi fick öva på att upprätta, öppna, stänga och bryta stationen. Under regntunga moln fick vi därefter arbeta på samarbetsförmågan genom att sätta upp de två olika högantennerna och prova att vi fick samband.

För tillfället går våra hjärnor på högvarv efter all information som håller på att bearbetas. Men om vi gör som Fänrik säger och "litar på processen" så hoppas vi på att alla pusselbitar faller på plats småningom.