Ny utbildning för frivilliga inom krisberedskap | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Ny utbildning för frivilliga inom krisberedskap

Har du ett uppdrag inom civil krisberedskap? Är du medlem i en frivillig försvarsorganisation? Då ska du inte missa den här nya ledarskapsutbildningen som är särskilt framtagen för dig som gör viktiga insatser för samhällets säkerhet.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har i år gett Svenska Lottakåren uppdraget att ta fram en ledarskapsutbildning för dig som via en frivillig försvarsorganisation gör insatser inom samhällets civila krisberedskap. Kanske är du aktiv i en Frivillig resursgrupp, i Strålsäkerhetsmyndighetens strålsäkerhetsorganisation eller inom något annat område där din egen organisation har ett avtal? Så länge du verkar som en förstärkningsresurs är du varmt välkommen att söka utbildningen.

Gruppdynamik, konflikter och ansvar

Utbildningen som genomförs på Älvkarleö herrgård i norra Uppland samt på Balingsholm i Huddinge, är uppdelad på två helger; 13-15 september och 11-13 oktober. Du kommer under utbildningens gång att få förståelse för gruppdynamikens processer, hur konflikter i en grupp uppstår och kan lösas och hur gruppen på bästa sätt kan arbeta för att lösa uppgiften och uppnå ett gemensamt mål på ett demokratiskt och inkluderande sätt.

Utbildningen omfattar även praktiska övningar utomhus där gruppens samarbetsförmåga blir praktiskt testad.

Ansökan

Du som är lotta ansöker till utbildningen på svenskalottakåren.se/start/utbildning/ledarskap. Du som är medlem i en annan frivillig försvarsorganisation ansöker via din egen organisation.

Din ansökan ska vara Svenska Lottakårens kansli tillhanda senast den 19 augusti. Antagningsbesked och reseinformation skickas därefter ut till de antagna.

Varmt välkommen till två spännande och utmanande ledarskapshelger!