Samlad rekryteringsinsats av nätverk | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Samlad rekryteringsinsats av nätverk

I samband med den årliga skördefesten på Öland sista helgen i september passade kårer från Östergötlands, Jönköpings, Kronobergs, Kalmar, Gotlands och Blekinge län på att samlas för en gemensam rekryteringsinsats.

Redan på fredagskvällen samlades de flesta runt borden i Hemvärnsgården i Algutsrum tillsammans med rikslottachef Heléne Rådemar. Berättelser från kårernas vardag avlöste varandra, och idéer och synpunkter delades friskt. Innan deltagarna avslutade för kvällen planerade de sista deltajerna inför lördagens rekryteringsinsats.

Lördagen bjöd på fint väder och ett omfattande program med uppvisningar och föredrag. Svenska Lottakåren fanns på plats dels intill Försvarsmaktens och dels tillsammans med Hemvärnets stabsplats. 

Många försvarsintresserade människor kom förbi och några intressenamälningar om att bli lotta fick kårerna med sig. Kårerna passade också på att knyta ya kontakter mellan lottor och andra frivilligorganisationer.

Kårerna i Kalmar län, som stod för nätverksarrangemanget denna gång, tackar alla som kom och gjorde dagen till en fullträff.