Sommarskolan i Karlskrona i siffror | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Sommarskolan i Karlskrona i siffror

Efter en något mulen start på sommarskolan i Karlskrona kan eleverna nu njuta av solsken vilket de säkert uppskattar då mesta delen av utbildningen sker utomhus. Christina H, biträdande skolchef, har sammanfattat information om årets skola:

På skolan är vi i år 57 elever fördelade på 19 st GU-F, 10 st Gk Fältkock, 7 st GBk Fältkock, 2 st IK3 Fältkock, 7 st KU Specialkost och 11 st UGL. För att hålla ihop detta är vi 19 instruktörer och i skolledningen är vi fyra personer.

Vi har en stor spridning vad gäller åldrar på skolan. Den äldsta eleven är 65 år och går Gk Fältkock och de yngsta är 18 år och går GU-F. Vi kan också konstatera att medelåldern på Gk Fältkock är 42 år och på alla Fältkockskurserna är den 45 år.

På GU-F är medelåldern 29 år. På GU-F är åtta frivilligorganisationer representerade och merparten av eleverna kommer från Svenska Lottakåren. Sammanlagt är vi tio frivilligorganisationer på skolan. Tänk vilka nätverk vi kan bygga.

Som vanligt kommer eleverna från hela Sverige. På Fältkockskurserna är det nio elever som gick utbildning i fjol som återkommit i år för att vidareutbilda sig, vilket visar att dom har trivs hos oss. Det är också med stor glädje vi kommer att få två nya fältkocksinstruktölrer vilket är ett välkommet tillskott i instruktörskåren. Det är också roligt att tillökning av annat slag inte förhindrar utbildningen (se bild: Charlotta Ta, gravid i 8:e månaden går IK3 fältkock).