Stockholmslottor på flagg- och faninstruktion | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Stockholmslottor på flagg- och faninstruktion

31 augusti arrangerade Stockholms flyglottakår en flagg- och faninstruktion på Livgardet med lottor från Stockholmsområdet. Marianne af Malmborg, en av instruktörerna, berättar:

I Stockholms flyglottakårs regi höll vi kurs i flagg- och faninstruktion på Livgardet söndagen den 31 augusti. Solen visade sig från sin bästa sida och vinden var måttlig. 10 deltagare från olika kårer i länet deltog och fick först en teoretisk genomgång av rutiner och regler kring hanteringen av vår flagga och fana. Därefter var det praktiska övningar. Anneli Liljekvist från Saltsjöbadens lk lärde ut olika fanställningar och hur man bär flaggan under marsch och Britt-Marie Silverryd från Bromma lk stod för undervisningen när det gäller hantering av fanan vid ceremoniella tillfällen.

Som extra krydda på dagen fick vi se Beridna Högvaktens förberedelser inför dagens vaktavlösning med putsning av hästarna, uppsittning, inspektion och slutligen avmarsch ner till Kungliga Slottet.

Sammanfattningsvis blev det både en givande och trevlig dag och även om vi inte kan garantera att den Beridna Högvakten medverkar så tyckte vi alla att den här träningen var viktigt och bör återkomma emellanåt.