Tankar om grundläggande ledarskap | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Tankar om grundläggande ledarskap

Grundläggande ledarskap ingår som utbildning för den som utbildar sig till ett civilt avtal. Anna Israelsson ger sina intryck av utbildningen.

Grudläggande ledarskap består av 3 plus 3 dagar med en gruppuppgift emellan utbildningstillfällena.

Del 1 i Grundläggande ledarskap hölls tredje helgen i september för 18 glada, nyfikna kvinnor från Umeå i norr till Malmö i söder. Kursens medlemmar tillhörde antingen Lottakåren, Försvarsutbildarna eller Blå Stjärnan.

Under tre dagar på Älvkarleö herrgård gick kursledarna Carin Staaf och Catharina Söderling igenom ledarskap, värdegrund, feedback, självkänsla, gruppdynamik, konflikthantering och kommunikation. Att leda sig själv och lära känna sig själv innan man kan leda andra.

I december var det dags för del 2. Samma gäng träffades i ett dimmigt Älvkarlö för att knyta ihop säcken kring ledarskap och gruppdynamik. Dessa tre dagar innehöll många samarbetsövningar som ledde fram till insikt om att olikheter stärker gruppen och ger rätt dynamik att slutföra uppgifter. Övningar, givande samtal och diskussioner gav bra redskap att ta med ut i arbetsliv, hemmet och framtida ledaruppdrag.

/Anna Israelsson (kursdeltagare)