Tjejer trotsade motståndet på Gotland | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Tjejer trotsade motståndet på Gotland

I slutet av juni tillbringade ett gäng unga lottor en vecka på tjejläger på Gotland.

Tjejerna har fått prova på olika övningar som har gett dem ny insikt om sin egen förmåga och hur en grupp fungerar. Bland annat har Fryshuset funnits på plats och genomfört övningar i självkänsla och självförtroende.

Det har även ingått lite av en militär försmak, till exempel i form av BRAK - typisk morgongymnastik. Ett uppskattat moment är när FMCK kom på besök och tjejerna fick prova på att köra motorcykel. De har även lärt sig hjärt-lung-räddning, självförsvar och provat en äventyrsbana.

De har skrivit dagbok för att dela med sig av sina upplevelser:

29 juni:

Vi började dagen med en god och stadig frukost och därefter hade vi BRAK. Det var skönt att få igång kroppen på morgonen. Det var även kul.

Idag har vi prövat på självförsvar. Det var väldigt kul och lärorikt.Men vi hoppas att vi slipper använda det i framtiden. Instruktörerna lärde ut enkla grunder som var lätta att använda. Detta stärker ens självförtroende då man vet att man kan försvara sig.

Vi gjorde listor med regler om hur vi tycker det ska vara för spelregler i gruppen. Det var väldigt bra eftersom vi fick säga vad man själv tyckte och höra vad andra sa.

Brand och hjärt-lung-räddning (hlr) var den andra saker vi fick pröva på under dagen där vi började med en föreläsning om hlr och sedan fick vi pröva det på en docka som kallas minianne. Instruktören var bra på att förklara, han höll även ett bra tempo så ingen somna:) Vi fick även pröva släcka en docka och ett kärl som brann. Detta var bra och lärorikt eftersom det ökar säkerheten även hos oss själva eftersom att man vågar klara av saker.

30 juni:

Dagen började kämpigt men ändå lagomt jobbigt, att träna är kul! Under dagen gjorde vi två aktiviteter, motorcykel med FMCK och äventyrsbana med cykel.

Motorcykel var jätteroligt men lite svårt för dom som aldrig prövat förut. Men de lärde sig också och sen tyckte alla det var roligt. Det var det roligaste vi gjort:))

Äventyrsbanan var rolig, men det var jobbigt cykla i alla uppförsbackar. Det roligaste momentet efter banan var luftpistol. Tyvärr hitta vi aldrig någon badplats efter banans väg.

Vi lärde oss även att marschera och det var roligt.

Maten och efterrätten var hur god som hellst, maten blir bara godare och godare.

Efter middagen åkte vi till sjöräddningssällskapet där vi fick åka vattenskoter och två andra båtar. Det var hur kul som helst, alla åkte och testade allt. Vissa av oss fick pröva olika typer av dräkter som gjorde att vi flöt i det iskalla vattnet:)

Den bästa dagen!

På kvällen badade vi och grillande korv. Det var najs och kul avslutning på dagen :)

1 juli:

Vi började med BRAK och den var inte speciellt jobbig. Sen åkte vi in till Visby och såg oss omkring. Fick även en god glass!:) Därefter åkte vi tillbaka och åt lunch som var god förutom såsen. Efter lunch hade vi föreläsning med United Sisters från Fryshuset. Då gjorde vi massa saker vissa var roliga och vissa tråkiga. Sen var det middag som inte föll oss i smaken. Under middagen fick vi ett diplom och ett fint linne:)) Tove och Caroline sjöng "One of us" väldigt fint!

Pricken över i;et var att vi hällde vatten på ledarna! Skojjit:))) sen var det brändboll:)

Tack för dessa dagar !! <3 <3 <3 <3 <3