Triss i ledarskap i Boden | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Triss i ledarskap i Boden

Som lottor har vi en unik möjlighet att kostnadsfritt kunna gå flera attraktiva ledarskapsutbildningar och i helgen var det full fart på ledarskapsutbildningarna på Frivilligskolan i Boden.

Introduktion till Försvarsmaktens ledarskap

Vår nya två-dagars informations- och inspirationskurs om ledarskap och värdegrund inom hela Försvarsmakten hade tio deltagare från Bilkåren och Svenska Lottakåren. Hur arbetar Försvarsmakten med ledarskapsfrågor idag och vilka ledarskapskurser finns för oss frivilliga? Vilken lagstiftning och vilka policydokument har vi att rätta oss efter? Detta är exempel på frågor som behandlas under kursen.

UGL (Utveckling av Grupp och Ledare)

En klassiker bland ledarskapsutbildningar, har tio deltagare från flera olika frivilliga försvarsorganisationer: Bilkåren, Frivilliga radioorganisationen, Frivilliga flygkåren, Frivilliga motorcykelkårernas riksförbund, Försvarsutbildarna samt Svenska Lottakåren. Utbildningens syfte är att ge kunskap och förståelse i hur grupper bildas och utvecklas. I skrivande stund arbetar gruppen med att få insikt i och förståelse för hur var och ens eget beteende påverkar samarbetet med andra.

Direkt Ledarskap

En praktisk ledarskapskurs som har lockat deltagare från Bilkåren, Frivilliga motorcykelkårernas riksförbund, Svenska Röda korset samt Svenska Lottakåren. Kursdeltagarna ska i praktiken, dvs i fält, kunna tillämpa de teorier som behandlas bland annat i UGL-kurserna. Man har haft ett fältdygn och förbereder sig för fullt för ett fältdygn till.

Dessa utbildningar ges på flera orter runt om i Sverige under året. Missa inte det!