Unga kvinnor bidrar till ett tryggare Sverige | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Unga kvinnor bidrar till ett tryggare Sverige

Fryshuset och Svenska Lottakåren har på uppdrag av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap utbildat över 100 unga kvinnor, från hela Sverige, till Mpower-ambassadörer. På lördag 4 oktober är det dags för årets grupp att diplomeras. De är då redo att verka som lokala förebilder i förebyggande trygghetsinsatser samt kunskapsbärare i samhällskrisberedskap.

Mpower är ett utbildningsprogram för unga kvinnor som vill arbeta för att skapa ett tryggare samhälle. Bakom Mpower står Fryshuset och Svenska Lottakåren.

Under utbildningen får deltagarna kunskap och förståelse för hur samhället fungerar och vad de kan göra för att vara med och ta ansvar för vår gemensamma trygghet i Sverige. Under sin utbildning får deltagarna verktyg för att stärka sig själva, och samhället. De får också kunskap och förmåga att leda projekt för att skapa ett tryggare samhälle för alla.

Diplomeringen börjar med en utställning av ambassadörernas examensprojekt. Därefter sker den formella diplomutdelningen följd av middag tillsammans med våra ambassadörer och deras nära och kära. Kvällen avslutas med en härlig fest.