Vi planerar för att genomföra utbildning under hösten | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vi planerar för att genomföra utbildning under hösten

Strax innan semestern fick vi grönt ljus från Försvarsmakten att kunna genomföra utbildning igen och vi håller förstås tummarna för att utbildningarna ska kunna genomföras under hösten. Vi siktar därför på att kunna genomföra de utbildningar som ligger planerade från och med 31 augusti och framåt.

Folkhälsomyndighetens riktlinjer gäller fortfarande och dem ska vi så klart följa för att inte bidra till att smittspridningen ökar igen. Läget är fortfarande allvarligt. Fortsatt gäller att tvätta händerna ofta, stanna hemma om du har minsta symptom och undvika större sociala sammanhang – speciellt om du är 70+ eller en annan av riskgrupperna.

För dig som ska gå utbildning innebär det att du självklart ska känna dig fullt frisk när du kommer till utbildningen. Där det är möjligt kommer vi att boka enkelrum, exakt förutsättningar för din utbildning får du i ditt antagningsbesked. Du som befinner dig i en riskgrupp behöver vara extra försiktig och vi rekommenderar i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer att du inte deltar i utbildning.

Kansliet jobbar med att få ut information till dig som ska gå utbildning. Information om antagning och utskick av antagningsbesked sker allteftersom utbildningarna ligger i tid. Som vanligt gäller att antagning sker 8-10 veckor innan kursstart och antagningsbesked skickas ut med e-brev 6-8 veckor innan kursstart. Beskedet om att vi kan genomföra höstens utbildningar kom strax innan semestern. Med anledning av detta kommer inte de ovan nämnda tidsaspekterna att kunna hållas för utbildningarna närmast i tid. Vi ber därför om extra tålamod.

All kommunikation om din utbildning kommer att ske med e-brev så vi ber dig som har en utbildning inplanerad att kolla din e-post regelbundet, ta gärna en titt i spam-korgen emellanåt också. Du kan också alltid se status på din ansökan på din profil på www.svenskalottakaren.se. Där kan du när antagningsbeskedet är klart också se och ladda ner de dokumenten.

Vi påminner om att när du bokar resor boka ombokningsbar resa. Om du behöver lämna återbud till en utbildning ber vi dig göra det så snart som möjligt för att kunna ge platsen till någon som står på reservplats. Samtidigt är det viktigt att du lämnar återbud om du känner minsta symptom. Hur du lämnar återbud står i ditt antagningsbesked, där hittar du också hur du meddelar om du får symtom och behöver lämna återbud samma kväll som transport går eller samma dag som utbildningen börjar.

Har du frågor om din planerade utbildning ber vi dig skicka ett e-brev till utbildning@svenskalottakaren.se. På grund av de rådande omständigheterna med tidigare inställda utbildningar och det nya beskedet om återupptagen kursverksamhet har kansliet en högre grad av utbildningsadministration än vanligt. Med anledning av detta har kansliet svårt att hinna med att ta emot telefonsamtal.

Har du generella frågor om utbildning gäller som vanligt att i första hand prata med din lottakår och i andra hand ta kontakt med medlemsrådgivarna.

Bekräftad information om coronapandemin hittar du på: