Vill din lottakår utbilda i Sköt dig själv? | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vill din lottakår utbilda i Sköt dig själv?

Ta chansen att förnya och bredda kårverksamheten. "Sköt dig själv" kan bli en riktig framgångssaga för den lokala lottakåren.

En förbandslåda, några tändstickor och lite torkad tortellini är inte tillräckligt när krisen plötsligt står för dörren. Men med enkel kunskap och enkla medel kan du faktiskt klara dig riktigt bra, riktigt länge. Och kan du ta hand om dig själv kan du också ta hand om andra.

"Sköt dig själv" är ett informations- och utbildningskoncept som finansieras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Det syftar till att vi alla ska få bättre kunskaper för att kunna sköta oss själva i våra hem vid exempelvis långa strömavbrott.

Strömmen har gått, spisen fungerar inte och det finns inget vatten i kranen. Ute är det minus 20 grader och kylan börjar sakta sprida sig in i bostaden. Vad gör jag nu?

"Sköt dig själv" ger dig kunskaper som gör att du är riggad för att kunna hantera en sådan situation som beskrivs ovan. Utbildningen går igenom enkla tips och trix och checklistor för vad du behöver ha i din bostad för att kunna sköta dig själv när krisen slår till.

Sprid kunskap och marknadsför den egna kåren

Nu har alla lottakårer runt om i landet möjlighet att själva lära sig Sköt dig själv-konceptet för att informera och utbilda i den egna kåren och på den egna orten.

Det här är en riktigt bra möjlighet till att förnya kårverksamheten i ett ämne som ligger inom Svenska Lottakårens verksamhetsområde och oss lottor nära om hjärtat, nämligen krisberedskap. Det är också en unik chans att på ett nytt sätt marknadsföra den egna lottakåren i lokalsamhället. Genom Sköt dig själv kan du och din lottakår sprida otroligt viktig kunskap som kan göra enorm skillnad för många, såväl ensamstående som familjer, när krisen är ett faktum.

Handledareutbildning på Älvkarleö i mars

I mars genomförs på Älvkarleö herrgård en handledarutbildning i Sköt dig själv-konceptet. Efter utbildningen har deltagarna de kunskaper som behövs för att själva leda informations- och utbildningstillfällen i sin egen lokala lottakårs regi.

Alla lottakårer har nu möjlighet att anmäla en lotta till utbildningen om ni är intresserade av att ta hem Sköt dig själv-konceptet till den egna kåren. Förutom utbildningen av en handledare får kåren tillgång till ett särskilt marknadsförings-kit som kan användas när det är dags att bjuda in till utbildning på den egna orten.

Utbildningen genomförs på Älvkarleö herrgård den 22-24 mars.

Anmäl nu

Den tilltänkta handledaren anmäler enklast sig själv till kursen genom att logga in i communityn på hemsidan och skicka iväg en digital anmälan. Du hittar utbildningen här.

Vi behöver ha anmälan absolut senast den 22 februari.

Läs gärna mer om Sköt dig själv i det senaste numret av Lottanytt.