Vinnande bakelsen utsedd | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Vinnande bakelsen utsedd

Kalle Bengtsson, konditor i kocklandslaget, f.d. rikslottachef Marianne af Malmborg, vinnarna Susanna och Ulrika Löfgren, rikslottachef Annette Rihagen

Tre smakrika finalister ställdes framför juryn som efter avsmakningen enat utsåg bakelsen "Lottan" till vinnare i Svenska Lottakårens tävling om en jubileumsbakelse.

Bakelsen skulle, förutom att vara lätt att baka, spegla Svenska Lottakårens historia och vision.

- Jag är glad över att se ett sådant engagemang för vår organsiation, sa rikslottachef Annette Rihagen till finalisterna, ni har alla med era bakelser tolkat Svenska Lottakårens själ.

De tre finalisterna presenterade en och en sin bakelse och sin motivation för juryn bestående av rikslottachef Annette Rihagen, f.d. rikslottachef Marianne af Malmborg och konditor i kocklandslaget Kalle Bengtsson.

Juryn hade en tuff uppgift att utse vinnaren och diskuterade smakblandningar, färger och motivation men kunde till slut enade utse vinnarbakelsen skapad av Susanna och Ulrika Löfgren med motivationen: en målande bakgrundsbeskrivnig som tolkar organisationens anda, smakfull komposition med rena svenska smaker och en vacker bakelse där ni tänkt på detaljerna och uppläggningen.

Susanna och Ulrika beskriver bakelsen som byggd på en fast grund av rulltårta fylld med svenska smaker som blåbär, hallon och grädde. Blåbären på toppen symboliserar lottor som tillsammans och med egna insatser jobbar för ett tryggare samhälle. Den gula marsipanen runtomkring är lottakåren som håller allting samman och sätter ramarna. Grädden håller allting samman, vilket i lottakåren är den kamratskap och systerkärlek som finns. Vi har valt den gula och blå färgen på vår bakelse som återfinns i Lottakårens emblem och på toppen en krona av vit choklad.

Bakelsen ' Lottan' kommer att serveras vid riksstämmans jubileumsmiddag.