När det oväntade händer | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

När det oväntade händer

Hur förberedd är du på en samhällskris i ditt närområde? Och vad skapar otrygghet där du bor?

Traditionellt har vi talat om krisberedskap i termer av fysiska hot och då oftast i form av extremt väder och naturolyckor. Det är viktigt att vara förberedd för det med, men vi ser också mer och mer en annan slags kris, som beror på att individer har tappat förtroendet för samhällsinstitutioner och kanske till och med andra människor. En sådan kris riskerar att hota demokratin och är inte lika påtaglig som en översvämning eller storm, utan kommer smygande över tid och kanske överraskar oss. Upplopp och social oro kan vara tecken på detta.

Samhället har goda resurser för att ta hand om social oro, men var och en av oss kan också göra mycket för att vända otrygghet till trygghet och stå upp för vårt samhälles grundvärderingar - demokrati och allas lika värde.

Under kursen När det oväntade händer diskuterar du med de andra deltagarna vad som är otryggt i ditt lokalområde, och framför allt; vad vi som individer kan göra tillsammans för att förebygga otrygghet! Du får också en introduktion till det svenska krisberedskapssystemet och en översikt över vem som ansvarar för vad och vad du som individ har för ansvar men även vad som kan vara bra att ha hemma ifall du råkar ut för till exempel ett långvarigt strömavbrott.

Vem kan delta?

Alla är välkomna, både kvinnor och män. Inga förkunskaper krävs. Du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren.

Anmäl dig nu!

Välj det tillfälle som passar dig bäst. Utbildningen genomförs under 3 timmar och är kostnadsfri. Vi bjuder på fika. Reseersättning utgår inte.

Ansök Utbildningstyp

Personlig utveckling

Vem kan söka

Ej krav på medlemskap

Kommande kurser

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.

Personuppgiftspolicy

Vi hanterar dina uppgifter i enlighet med personuppgiftslagen (PUL).

Läs personuppgiftspolicyn