En tjej blir kamoflagemålad i ansiktet

Unga stärker unga

Svenska Lottakåren bjuder in dig som är tjej och född 2005 till en inspirationsdag om mönstring och värnplikt. Du får svar på vad det innebär att mönstra och möta personer som gjort värnplikten och kan svara på dina frågor.

Självklart ska tjejer göra värnplikten. Självklart har du frågor och funderingar. För att få information, kunskap och inte minst inspiration bjuder vi in dig tillsammans med en vårdnadshavare till inspirationsdagen Unga stärker unga.

Inspirationsdagen är i första hand till för dig tjej som är född 2005 och som därmed kommer få mönstringsunderlaget från Plikt- och prövningsverket i januari 2023. Men du som är lite äldre och funderar på att söka frivillig är självklart också välkommen att söka. Dagen är kostnadsfri och du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren. 

Under dagen får du möta andra unga som gjort värnplikten, Försvarsmaktens skolinformatörer som berättar om möjligheterna att jobba i Försvarsmakten, Pliktverket som genomför mönstringen och många andra. Målet är att du ska få svar på dina frågor. Inspirationsdagen genomförs i Stockholm på Waterfront Congress Centre mellan 8.30 - 15.30 den 3 december. 

För dig som bor utanför Stockholmsområdet och behöver resa ingår resa till och från Stockholm med ankomst fredag kväll och avresa lördag kväll samt vid behov övernattning i dubbelrum med singelbäddar med incheckning fredag kväll och utcheckning lördag morgon.

Är du under 18 år är det ett krav att du har med dig en vårdnadshavare. 

Efter att du anmält dig nedan kommer du att få ett mejl med länk där du anmäler information om din vårdnadshavare samt behov av resa och boende.

Förkunskapskrav

Född 2005 och tjej. Du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren.

Kommande kurstillfällen

Utbildning Plats Datum Sök senast
Unga stärker unga Stockholm
Inspirationsdag för tjejer födda 2005. Waterfront Congress Center i Stockholm, kl 8.30 - 15.30.
Ansökningsdatum passerat
Utbildning Plats Datum Sök senast
Digital - inspirationskväll - Unga stärker unga Zoom
Digital inspirationskväll. Svenska Lottakåren bjuder in dig som är tjej och född 2005 till en digital inspirationskväll om mönstring och värnplikt. Du får svar på vad det innebär att mönstra och du har möjlighet att ställa frågor till personer som gjort värnplikten och kan svara på dina frågor. Självklart ska tjejer göra värnplikten. Självklart har du frågor och funderingar. Vår digitala inspirationskväll är i första hand till för dig tjej som är född 2005 och som därmed kommer få mönstringsunderlaget från Plikt- och prövningsverket i januari 2023. Kvällen är kostnadsfri och du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren. Tid: 18.30-20.30 Plats: zoom Länk kommer två dagar innan