En tjej blir kamoflagemålad i ansiktet

Unga stärker unga

Svenska Lottakåren bjuder in dig som är tjej och född 2006 till en inspirationsdag om mönstring och värnplikt. Du får svar på vad det innebär att mönstra och möta personer som gjort värnplikten och kan svara på dina frågor.

Självklart ska tjejer göra värnplikten. Självklart har du frågor och funderingar. För att få information, kunskap och inte minst inspiration bjuder vi in dig tillsammans med en vårdnadshavare till inspirationsdagen Unga stärker unga.

Inspirationsdagen är i första hand till för dig tjej som är född 2006 och som därmed kommer få mönstringsunderlaget från Plikt- och prövningsverket i januari 2024. Men du som är lite äldre och funderar på att söka frivillig är självklart också välkommen att söka. Dagen är kostnadsfri och du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren. 

Under dagen får du möta andra unga som gjort värnplikten, Försvarsmaktens skolinformatörer som berättar om möjligheterna att jobba i Försvarsmakten, Pliktverket som genomför mönstringen och många andra. Målet är att du ska få svar på dina frågor.

Är du under 18 år är det ett krav att du har med dig en vårdnadshavare. 

För dig, inklusive din vårdnadshavare, som bor utanför Stockholmsområdet och behöver resa ingår resa till och från Stockholm med ankomst fredag kväll och avresa lördag kväll samt vid behov övernattning i dubbelrum med singelbäddar med incheckning fredag kväll och utcheckning lördag morgon.

Efter att du anmält dig nedan kommer du att få ett mejl med länk där du anmäler information om din vårdnadshavare samt behov av resa och boende.

Gå med i vår Facebookgrupp Unga stärker unga

Här stärker vi oss själva och varandra inför mönstring och värnplikt genom både fysiskt och mentalt träning, föreläsningar, diskussioner och frågestunder. En möjlighet att föra dialog kring värdet av att ha ett försvar och varför det är viktigt att vi som unga tjejer engagerar oss i totalförsvaret, till exempel genom att göra värnplikten och/eller ett engagemang i en frivillig försvarsorganisation.

Gå med i gruppen

Förkunskapskrav

Född 2006 och tjej. Du behöver inte vara medlem i Svenska Lottakåren.

Kommande kurstillfällen

Inga kurstillfällen finns för tillfället utlagda.

Andra utbildningar för unga tjejer

Hos Svenska Lottakåren kan du som ung tjej stärka dig själv och lära tillsammans med andra unga tjejer från hela landet.