Svenska Lottakårens frivilligskola på P7 har startat | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Lottakårens frivilligskola på P7 har startat

Ett 40-tal elever anlände igår till P7 på Revingehed i Skåne för att påbörja sin utbildning. Det är tjejer och killar som ska göra sin första gröntjänst, GU-F, eller sin första befattningsutbildning i Ledningsstöd.

Efter inskrivningen gick eleverna ner till förrådet och kvitterade ut den utrustning de ska använda under kurstiden. För GU-F innebar det även utrustning för att klara sig ute i fält såsom ryggsäck och matkärl. Gemensamt kollades att alla fått det de skulle ha och att allting passade. Uniformen ska inte sitta för tätt och inte för löst och utanpå ska regnstället passa.

Tillbaka på logementet stuvades utrustningen in i skåpen snyggt och prydligt så att det är lätt att hitta det man behöver få tag i.

Middagen intogs i P7s nyrenoverade matsal och därefter var det dags för skolchefen att dra upp riktlinjerna för utbildningen för att alla ska trivas under kurstiden.

GU-F fortsatte kvällen med att lära sig gå och stå i uniformen, bädda sängen och bete sig på ett korrekt militärt sätt. Något de hade nytta av på skolans första uppställning idag på morgonen där dageleverna för respektive kurs lämnar av till skolchefen.

Under de kommande två veckorna kommer eleverna på frivilligskolan att berätta om vad de är med om. Du kan följa dem på: www.svenskalottakaren.sewww.facebook.com/svenskalottakaren kommer vi också att berätta om vad som händer. Gilla oss och skicka gärna en hälsning till eleverna.