Tillsammans kan vi bromsa smittan | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Tillsammans kan vi bromsa smittan

Corona-pandemin fortsätter att påverka vår vardag. Även om vi längtar tillbaka till det normala och att kunna träffas igen är det oerhört viktigt att vi fortsätter följa myndigheternas råd. Det är inte läge att slappna av än utan vi behöver fortsätta hjälpas åt att göra det vi kan för att bromsa smittspridningen. På så sätt kan vi skydda de som är extra sårbara och hjälpa vården att ta hand om de som är sjuka.

När det gäller vår verksamhet är i dagsläget all utbildning till och med 28 juni inställd. Kansliet är medveten om att det finns många deltagare som nu behöver en ny utbildningsplats. Eftersom framtiden just nu är så oviss vet vi inte vilka utbildningar som kommer att bli av eller när alla som väntar på en ny utbildningsplats kommer att kunna ha en ny plats säkrad. Kansliet jobbar intensivt med att ta hand om de medlemmar som behöver få en ny utbildningsplats men just nu kan vi inte ge tydligare besked än så.

Vi följer självklart utvecklingen och inväntar besked från våra uppdragsgivare som i sin tur fattar beslut utifrån de riktlinjer och rekommendationer som gäller med anledning av corona-pandemin. Tills vi får nya besked från våra uppdragsgivare kan vi inte, och ska inte, fatta förhastade beslut. När vi har ny information kommer vi att förmedla den via vår webbsida och direkt till funktionärer via e-post.

De nationella riktlinjerna för att bromsa smittspridningen är att ha social distansering och är man över 70 år är det extra viktigt att hålla fysisk distans. Tvätta händerna ofta och stanna hemma om du har minsta sjukdomssymptom som snuva, hosta eller feber. Håll dig uppdaterad om corona-pandemin på krisinformation.se – där finns bekräftad information från myndigheterna.

Folkhälsomyndigheten klassar risken för smittspridning i samhället som mycket hög och vi behöver göra vårt bästa för att bidra till att bromsa smittspridningen. Både för att säkerställa att sjukvården klarar av att ge vård till de som behöver men också för att vi som organisation ska ha en uthållighet att kunna ge stöd till samhället när myndigheterna begär hjälp.

I den situation vi är just nu, när det finns mycket ovisshet och vi längtar efter tydlighet, är det extra viktigt att vi tar hand om varandra. Vi lottor har en stark gemenskap och den ska så klart inte försvinna bara för att vi inte kan träffas. Vi behöver bara hitta nya vägar för hur vi håller liv i gemenskapen. Delta gärna på de olika webbmöten som anordnas för att fortsätta ge alla medlemmar kunskap och utveckling när utbildningar ställs in. I den nya facebookgruppen Lottarummet har du också en möjlighet att få kontakt med lottakamrater och säkert hitta nya.

Tillsammans hjälps vi åt att göra den här tiden så bra vi bara kan.