Unga lottor stärker unga tjejer som ska mönstra | Svenska Lottakåren
Hoppa till huvudinnehåll

Unga lottor stärker unga tjejer som ska mönstra

Svenska Lottakåren vill att fler tjejer engagerar sig i totalförsvaret och det innebär självklart att uppmuntra till att göra värnplikten. Nu erbjuds tjejer födda 2003 att delta i ett unikt program för att stärka sig inför mönstringen.

I en exclusiv grupp på Facebook får tjejerna som deltar en möjlighet att ställa alla frågor de har och stärka sig själv både fysiskt och psykiskt inför mönstringen. Målet är att så många som möjligt ska vilja göra värnplikten. 

Till stöd har deltagarna tre unga lottor som själva är på väg att mönstra, en lotta som precis gjort värnplikten och är anställd som soldat samt en lotta som är reservofficer. 

Svenska Lottakåren vill med Facebookgruppen hjälpa till att öka förståelsen för varför vi har ett försvar och varför det är viktigt att även tjejer gör värnplikten. Och inte minst av vi klarar av den!

Under 12 veckor får deltagarna genom träningspass, utmaningar, föreläsningar och diskussioner stärka sig själv för att våga och vilja göra värnplikten. 

Tjejer födda 2003 är huvudmålgruppen eftersom de får mönstringsunderlaget i januari. Men tjejer som tänker anmäla sig frivilligt till att mönstra är självklart också välkomna. 

Senast 1 september behöver man ha anmält sig till Facebookgruppen "Unga Stärker Unga 2020" för att kunna delta i de 12 veckor långa inspirationsprogrammet.

Svenska Lottakåren som enda frivilliga försvarsorganisation med enbart kvinnliga medlemmar har en unik möjlighet att bidra till just unga kvinnors engagemang för ett säkrare och tryggare samhälle. Ett engagemang kan se ut på olika sätt och att göra värnplikten är ett. För oss är det självklart att bidra till att fler kvinnor kliver in och tar plats i Försvarsmakten.

Känner du en tjej född 2003? Tipsa henne om möjligheten!

Informationssida om inspirationsprogrammet